|
|
Konu Araçları |
fırınlanmış, hazırlanışı, malzemesi, patates, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Fırınlanmış Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırınlanmış Patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFırınlanmış patates Fırınlanmış patates Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet yumurtanın akı 1 kilogram patates 50 gram susam 30 gram kimyon tohumu 50 gram ayçekirdeği 2 demet küçük kırmızı turp 1 adet kırmızı soğan 1 demet maydanoz 1 demet taze soğan 200 gram otlu peynir 150 gram yoğurt tuz karabiber Hazırlanışı: Bir tepsiyi 2 yemek kaşığı yağ ile yağlayın Patatesleri iyice yıkayın, ikiye bölün, kabuğunu baklava şeklinde kesin Patateslerin kesik yüzlerini tuzlayın, üstlerine hafifçe yumurta akı sürün Susam, kimyon ve ayçekirdeğine bulayın Patatesleri kesik yüzleri aşağı gelecek şekilde tepsiye oturtun, kabuklarının üstüne 2 yemek kaşığı yağ serpiştirin, tuzlayın Önceden 200ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 35-40 dakika pişirin Bu arada turpları yıkayın, dördünü bir kenara ayırın Kalanlarını temizleyip irice rendeleyin Rendelediğiniz turpların üzerine biraz tuz serpip bir süzgeç içinde 10 dakika süzülmeye bırakın Kırmızı soğanı soyun, ince doğrayın Maydanoz yapraklarını ve taze soğanı kıyın Krem peynir ve yoğurdu karıştırın Turp rendesinin suyunu sıkın, doğranmış soğan ve otlarla birlikte peynirli yoğurtlu karışıma ilave edin Karışımı tuzla ve biberle tatlandırıp, iyice karışıtırın Otlu peynir ve patatesleri ayırdığınız turplarla birlikte servis yapın |
|