|
|
Konu Araçları |
dolması, domates, hazırlanışı, malzemesi, risottolu, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Risottolu Domates Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Risottolu Domates Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiRisottolu domates dolması Risottolu domates dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik 300 kalori Malzemeler: 200 gr risotto pirinci 20 gr toz safran 100 ml beyaz şarap 500 ml sebze suyu 150 gr küçük boy mantar 60 ml zeytinyağı 60 gr parmesan 1 diş sarmısak 1/2 demet maydanoz 4 adet domates (her biri 300 gr) tuz karabiber Dolmalık olarak seçeceğiniz domateslerin hem iri, hem de pişerken yumuşayıp formunu kaybetmemesi için sert olmasına dikkat edin Hazırlanışı: Tereyağını bir tencerede eritin Pirinç ve safranı harlı ateşte 5 dakika kadar kavurun Şarabı ekleyin Sebze suyunu ısıtın 100 ml sıcak sebze suyunu pirince ilave edin ve orta ateşte aralıklarla karıştırarak su tamamıyla buharlaşıncaya kadar pişirin Kalan sebze suyunu da azar azar ekleyerek aynı şekilde yaklaşık 25-30 dakika pişirin Mantarları temizleyin, dörde bölün Kızgın yağda altın sarı oluncaya kadar kavurun Tuz ve karabiber serpip tatlandırın Parmesan peynirini ince rendeleyin Sarmısağı ve maydanoz yapraklarını ince kıyın Domateslerin üst kısmını ince kapak gibi kesin ve içini bir kaşıkla oyarak boşaltın Tuz ve karabiber serpin Kağıt havlu üzerine ters kapatarak sularının süzülmesini sağlayın Mantarlar, sarmısak, maydanoz, 40 gr parmesan peyniri rendesini, bir tutam tuz, karabiber ve risotto ile karıştırın Risottoyu domateslerin içlerine doldurun Üstlerine kalan parmesanı serpiştirin Dolmaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Önceden 210oC’de ısıtılmış fırının ikinci rafında 15 dakika pişirin |
|