|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
enginarlı, hazırlanışı, malzemesi, patates, sebze, tarifi, tava, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Enginarlı Patates Tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Patates Tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiEnginarlı patates tava Enginarlı patates tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram patates 8 adet küçük körpe enginar 3 yemek kaşığı limon suyu 3 diş sarmısak 3 adet soğan 1 demet roka 70 ml ![]() 2 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sirke tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri tuzlu suda haşlayın, süzün, kabuklarını soyun ![]() ![]() Enginarların saplarını 5 cm kalacak şekilde bıçakla kesin ![]() ![]() Enginarın sert dış yapraklarını ayıklayın ![]() ![]() Çanak kısmını dıştan hafifçe traşlayın ![]() ![]() ![]() Sarmısakları soyun, dilimleyin ![]() ![]() Rokayı yıkayın küçük parçalar halinde koparın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı zamanda ikinci büyük bir tavada kalan zeytinyağı ve tereyağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|