|
|
Konu Araçları |
enginarlı, hazırlanışı, malzemesi, patates, sebze, tarifi, tava, yapılışı, yemekleri |
Enginarlı Patates Tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Patates Tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiEnginarlı patates tava Enginarlı patates tava Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 800 gram patates 8 adet küçük körpe enginar 3 yemek kaşığı limon suyu 3 diş sarmısak 3 adet soğan 1 demet roka 70 ml zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sirke tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri tuzlu suda haşlayın, süzün, kabuklarını soyun Buzdolabına koyu, soğuduktan sonra ince ince dilimleyin Enginarların saplarını 5 cm kalacak şekilde bıçakla kesin Sapların kalan bölümün beyaz kısımları gözükünceye dek soyun Enginarın sert dış yapraklarını ayıklayın Kalan körpe yaprakların tepe kısmını kesin Çanak kısmını dıştan hafifçe traşlayın Ayıkladığınız enginarları hemen limonlu suya koyun, ağzı açık olarak 15 dk pişirin Delikli kepçe ile çıkartıp süzün, dörder parçaya bölün Sarmısakları soyun, dilimleyin Soğanları ayıklayıp küb şeklinde doğrayın Rokayı yıkayın küçük parçalar halinde koparın Büyük bir tavada 50 ml zeytinyağında 1 yemek kaşığı tereyağında kızdırın Patates dilimlerini kızgın yağda kıtır kıtır kızartın Soğan ve sarmısakları katıp kavurmaya devam edin Karabiber, tuz ile tatlandırın Aynı zamanda ikinci büyük bir tavada kalan zeytinyağı ve tereyağı kızdırın Enginarları kuvvetli ateşte kavurun Sirke ilave edip, bir taşım kaynatın Tuz ve karabiber ile tatlandırın Rokayı katıp patateslerle karıştırın, hemen servis yapın |
|