|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, malzemesi, patates, püresi, sarımsaklı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Sarımsaklı Patates Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsaklı Patates Püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSarımsaklı patates püresi Sarımsaklı patates püresi Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 6 kişilik Malzemeler: 10 diş sarımsak 3 adet soğan 125 gram margarin 1 adet acı kırmızı biber 1 kilogram patates 4 yemek kaşığı yağ 1/4 litre süt tuz iri kıyılmış fesleğen Hazırlanışı: Sarımsakları soyun, bıçakla kıyın, üstünü kapatıp bir kenara bırakın ![]() ![]() Soğan dilimlerini 2 yemek kaşığı margarinle orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Acı biberi yarıp çekirdeklerini çıkartıp incecik kıyın ![]() Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun, sıcakken ezerek püre haline getirin ![]() Sıvı yağı kızdırın, kıyılmış sarımsağı yağda pembeleştirin, delikli kepçe ile çıkarıp yağının süzülmesi için mutfak kağıdının üzerine alın ![]() Sarımsakları kavurduğunuz yağı, sütü, kalan margarini ve yarım su bardağı suyu yumurta çırpacağı ile karıştırarak püreye yedirin ![]() ![]() Püreyi tabağa alıp üzerine kavurduğunuz soğanları, pembeleştirdiğiniz sarımsakları ve fesleğeni koyun, kızarmış balık fileto ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|