|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, kuşkonmaz, malzemesi, sebze, soslu, tarifi, yapılışı, yemekleri, şarap |
Şarap Soslu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şarap Soslu Kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiŞarap soslu kuşkonmaz Şarap soslu kuşkonmaz Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram kuşkonmaz 20 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı şeker 200 gram tereyağı 4 adet yumurta sarısı 50 ml beyaz şarap1/2 adet limon suyu tuz Hazırlanışı: Tereyağını eritin ![]() Yumurta sarıları, beyaz şarap ve limon suyunu sıcak suya oturtulmuş bir kabın içerisine koyup krema gibi koyulaşıncaya kadar çırpın Tereyağını yavaş yavaş sosa yedirin, tuz ekleyin Aynı yerde sıcak tutun Kabuk tutmaması için ara sıra karıştırın![]() Kuşkonmazları uç kısmın hemen altından başlayarak soyun, alttaki sert kısmını kesin Sudan çıkarırken parçalanmaması için 2 demet yapıp iple bağlayın![]() Geniş bir tencerede su, tuz, şeker ve 20 gr tereyağını kaynatın Kuşkonmazları orta ateşte ağzı kapalı olarak 16-18 dakika haşlayıp bir kevgir yardımıyla sudan çıkartın ve süzün![]() Kuşkonmazları önceden ısıtılmış bir tabağa yerleştirin, iplerini alın, üzerine bir miktar sos gezdirin Yanında kalan sos, kızarmış dil balığı ve haşlanmış patatesle servis yapın
|
|
|
|