|
|
Konu Araçları |
hardal, hazırlanışı, malzemesi, mantar, sebze, soslu, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Hardal Soslu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hardal Soslu Mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiHardal soslu mantar Hardal soslu mantar Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 55 dk 4 kişilik Malzemeler: 600 gram patates 500 gram mantar 100 ml beyaz şarap 75 gram kremalı yoğurt 120 ml sıvı yağ 15 gram hardal 15 gram ince kıyılmış biberiye 1 demet taze soğan 4 adet yumurtanın sarısı 4 dilim hindi pastırma 1 tatlı kaşığı şeker tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri yıkayın, kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın Mantarları temizleyip dilimlere kesin Taze soğanı ince kıyın 30 ml sıvı yağı kızdırın Ortadan ikiye kesilmiş pastırmaları kıtır kıtır olana kadar kavurup kağıt havluya alın Patatesleri süzün, soyun ve uzunlamasına 4e kesin 60 ml yağı kızdırın Patatesler altın sarısı oluncaya kadar kavurup, kağıt havluya alın 30 ml yağı kızdırın Mantarları ve taze soğanları harlı ateşte 5 dakika kavurun Yumurta sarılarını şarap, hardal, yoğurt, tuz, karabiber, şeker ile tencereye koyup, orta ateşte koyu krema oluncaya kadar karıştırın Patates ve pastırmaları mantarlara ilave edin Tuz, karabiber ve biberiye ekleyip tekrar ısıtıp hardal sosu ile servis yapın |
|