|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| graten, hazırlanışı, kabaklı, makarna, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Kabaklı Makarna Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Makarna Graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKabaklı makarna graten Kabaklı makarna graten Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 4 kişilik Malzemeler: 250 gram makarna 500 gram kabak 250 gram pırasa 1-2 diş sarmısak 1 demet kekik 3 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı sıvıyağ 15 gram iç antep fıstığı 4 adet yumurta 250 ml kremşanti70 gram taze rendelenmiş parmezan peyniri muskat tuz karabiber Hazırlanışı: Makarnayı tuzlu suda haşlayıp soğuk suya tutun ve süzün ![]() Kabak ve pırasayı ayıkladıktan sonra « cm kalınlığında kesin Sarmısağı ezin Kekik yapraklarını saplarından ayırın![]() 2 yemek kaşığı margarin ve sıvı yağda büyük bir tavada kızdırın Kabak, pırasa ve sarmısağı yağda pembeleştirin Kekiklerin yarısı, tuz ve karabiber ile tatlandırıp ılınmaya bırakın![]() Fıstıkları iri kıyın Yumurtalar, kremşanti ve peynirle iyice karıştırın Tuz, karabiber, kalan kekik ve muskat ile tatlandırın 1 litrelik ısıya dayanıklı bir kabı margarinle yağlayın Makarna ve sebzeler gelecek şekilde kat kat dizin![]() Yumurtalı karışımı üzerlerine döküp, önceden 220 derece ısıtılmış fırının alttan 2 Rafında 45 dk pişirin![]() Gerekirse üstünü alüminyum folyo ile örtün
|
|
|
|