![]() |
Bademli Ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Yemeği Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Yemeği Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiBademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze (4 Kişilik) Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Yemeği Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Malzemeler 800 gr Patates 200 gr Bezelye 1 Adet Soğan 100 gr Jambon 1 Adet Mozzarella ya da Dil Peyniri 4 Adet Domates 60 gr Badem Maydanoz Etsuyu Rendelenmiş Parmesan Peyniri Veya Eski Kaşar Tereyağı Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Bir tavaya koyduğunuz 20 gr (1 Çorba kaşığından biraz fazla) tereyağında, doğranmış soğanı öldürün ![]() ![]() Üstüne bezelyelerin yarısını, dilimlenmiş mozzarelle ya da dil peynirinin yarısını, küp şeklinde doğranmış domates ve jambonun yarısını döşeyin ![]() Tuz, karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katını dizin ![]() ![]() ![]() Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe etsuyu döktükten sonra kabı, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bademli Ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Yemeği Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Yemeği Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiBademli Sebze Çorbası Malzemeler : • 3 yemek kaşığı margarin • 1 adet havuç • 1 adet kabak • 2 adet pırasa • 1 adet patates • 1 su bardağı mısır • 4 adet taze soğan • 8 su bardağı et suyu • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber • Tuz-karabiber Terbiyesi: • 1/2 limonun suyu • 1 adet yumurta sarısı • 1/2 su bardağı İri çekilmiş badem veya file badem Hazırlanışı : Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, ayrı ayrı tabaklara rendenin geniş tarafı ile sebzeleri rendeleyin ![]() Pırasaları ayıklayıp, ince ince kıyın ![]() Patatesin kabuğunu soyup, rendeledikten sonra patatesin kararmaması için su dolu bir kasede bekletin ![]() Taze soğanları ayıklayıp, saplarını ve uçlarını ayrı ayrı tabaklara kıyın ![]() Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine kıyılmış pırasaları ilave edip, kavurun ![]() Pırasalar kavrulduktan sonra içine rendelenmiş havuçu, kabağı,suyunu süzgeç ile süzdüğünüz rendelenmiş patatesi ve taze soğanların kıyılmış uç kısımlarının ilave edip, kavurmaya devam edin ![]() Daha sonra kavrulmuş sebzelerin içine mısırı ,et suyunu, kırmızı pul biberi,tuz- karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte kaynatın ![]() Çorba ateşte kaynarken, terbiyesi için küçük bir kasenin içerisinde limon suyunu, yumurta sarısını ve iri çekilmiş bademi bir çırpıcı veya çatal yardımı ile karıştırın ![]() Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce tebiyeyi karıştırarak çorbaya ilave edip, bir taşım çorbayı kaynatın ![]() ![]() Servis tabağına aldığınız çorbayı, taze soğanların yeşil sapları ile süsleyip, sıcak olarak servis edin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|