|
|
Konu Araçları |
bulgurlu, börek, hazırlanışı, malzemesi, tarifi, yapımı |
Bulgurlu Börek Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Börek Tarifi Hazırlanışı Yapımı MalzemesiBULGURLU BÖREK TARİFİ Bulgurlu Börek Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin 4 su bardağı un 1 yumurta 1 su bardağı su tuz 4 çorba kaşığı eritilmiş margarin 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet tavukgöğsü 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı domates salçası karabiber kırmızıbiber toz biber nane tuz Yapılışı iç malzemesini hazırlamak için; tavuk etini tencereye alıp 3 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın ve tekrar tavuk suyuna ilave edin Margarin, bulgur, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin Suyunu çekince ateşten alın Hamuru hazırlamak için; unu derin bir kaba alın Margarin, yumurta, tuz ve su ilave edip kulak memesi kıvamında yoğurun Hamuru merdane ile açıp eşit büyüklükte kareler halinde kesin Her karenin ortasına bulgurlu karışımdan yayın Köşelerini üst üste getirerek ortada toplayıp bohça biçiminde katlayın Malzeme bitinceye kadar aynı işlemi uygulayarak börekleri hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin 5 dakika dinlendirip servis yapın |
|