|
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, hoşaf, komposto, malzemesi, tarifi, yapımı |
Komposto Hoşaf Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Komposto Hoşaf Tarifi Hazırlanışı Yapımı MalzemesiBademli Ayva Kompostosu Komposto Hoşaf Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi Malzemeler 2 Ayva 5 Su Bardağı Su 2 Su Bardağı Tozşeker 3 Karanfil 1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü 1 Yemek Kaşığı Soyulmuş Badem Yemeğin Tarifi Ayvaların kabuklarını soyun Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın Üzerine şeker ve su ilave edin Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın Dut Hoşafı Malzemeler 2 su bardağı kuru beyaz dut 1 su bardağı kuru ekşi kayısı 8 su bardağı su 1,5-2 su bardağı şeker Yemeğin Tarifi Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın 8 bardak suyu ocağa koyun Yarım su bardağı şeker ilave edin Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin Daha sonra dutları içine ilave edin İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin Soğutarak servise sunun Kayısı Kompostosu Malzemeler 250 gr Kuru Kayısı 6 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Tozşeker Yemeğin Tarifi Kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün 6 Su bardağı kaynar suda 10 dakika pişirin Şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın Soğuk olarak servis yapın Saray Kompostosu Malzemeler 250 gram balkabağı 1 cay bardağı kuru üzüm 15 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1 çay bardağı limon suyu Yemeğin Tarifi Tencereye suyu alın Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin Kabaklar yumuşayana dek kaynatın Tencereyi ateşten alın Komposto soğuyunca servis yapın |
|