|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, hoşaf, komposto, malzemesi, tarifi, yapımı |
Komposto Hoşaf Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Komposto Hoşaf Tarifi Hazırlanışı Yapımı MalzemesiBademli Ayva Kompostosu Komposto Hoşaf Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi ![]() Malzemeler 2 Ayva 5 Su Bardağı Su 2 Su Bardağı Tozşeker 3 Karanfil 1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü 1 Yemek Kaşığı Soyulmuş Badem Yemeğin Tarifi Ayvaların kabuklarını soyun Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın Üzerine şeker ve su ilave edin Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın![]() Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın![]() Dut Hoşafı ![]() Malzemeler 2 su bardağı kuru beyaz dut 1 su bardağı kuru ekşi kayısı 8 su bardağı su 1,5-2 su bardağı şeker Yemeğin Tarifi Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın 8 bardak suyu ocağa koyun Yarım su bardağı şeker ilave edin![]() Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin Daha sonra dutları içine ilave edin İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin Soğutarak servise sunun![]() Kayısı Kompostosu ![]() Malzemeler 250 gr Kuru Kayısı 6 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Tozşeker Yemeğin Tarifi Kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün 6 Su bardağı kaynar suda 10 dakika pişirin![]() Şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın Soğuk olarak servis yapın![]() Saray Kompostosu ![]() Malzemeler 250 gram balkabağı 1 cay bardağı kuru üzüm 1 5 su bardağı tozşeker4 su bardağı su 1 çay bardağı limon suyu Yemeğin Tarifi Tencereye suyu alın Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin![]() Kabaklar yumuşayana dek kaynatın Tencereyi ateşten alın Komposto soğuyunca servis yapın![]() |
|
|
|