Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, malzemesi, manti, saçakli, tarifi, yapımı

Saçakli Manti Tarifi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saçakli Manti Tarifi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



SAÇAKLI MANTI TARİFİ
Saçakli Manti Tarifi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi 5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü
4-5 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
maydanoz
4 diş sarımsak
kırmızı pulbîber
karabiber
tuz


Yapılışı Yufkaları teker teker oklavaya sarın Bozmadan oklavayı yufkaların içinden çıkarın Sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin

Daha önceden ıslattığınız nohutu ve tavuk göğsünü birlikte pişirin içerisine tuz ve karabiberi ekleyin Tepsiye kesilmiş yufkaları yayın 10 dakika kadar fırında tutun Fırından çıkardıktan sonra üzerine didiklediğiniz tavuk etini ve nohutları yerleştirin Tavuk suyunu üzerine gezdirin
Tekrar fırına sürüp suyunu çekene kadar 10 dakika fırında pişirin Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin Kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin Tabağa alıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.