![]() |
Gözleme Tatlısı Tarifi Resimli - Gözleme Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gözleme Tatlısı Tarifi Resimli - Gözleme Tatlısı Nasıl Yapılır TarifiGözleme Tatlısı Tarifi Resimli - Gözleme Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Gözleme Tatlısı Tarifi Resimli - Gözleme Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Gözleme Tatlısı Tarifi Resimli Resimli Gözleme Tatlısı Tarifi Gözleme Tatlısı Tarifi Malzemeler 200 gram un 1 paket margarin 250 gram toz şeker 1 limon 1 bardak kızartma yağı 1 yumurta Gözleme tatlısının yapılışı: 250 gram şeker ile şurup yapınız ![]() 250 gram unu hamur tahtasına eleyip içerisine 1 kaşık yağ, 1 yumurta sarısı, kıvamında tuz ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız ![]() Hamuru iyice özleştirdikten sonra 3cm çapında bir silindir yapıp enine 3 cm boyunca kesiniz ![]() Her parçayı ayrı ayrı 2-3 mm incelikte dairelere açınız ![]() Kalan margarini eritip açılan hamurların birer yüzeylerine fırça ile sürüp üst üste koyunuz ![]() 15-20 dakika buzdolabında bekletip yağlarını dondurunuz ![]() Donan hamurun hepsini birden 3-4 mm incelikte daire şeklinde tekrar açıp üzerine kalan yağı sürünüz ![]() Sürülen yağ donmaya başlarken bir kenarından çeke çeke sigara gibi hamuru sarınız ![]() Yavaş yavaş hamuru yuvarlayarak 2-3 cm çapında silindir yapınız ![]() Silindire sağ elin keskin tarafı ile vura vura ceviz kadar parçalara ayırınız ![]() Sivri uçları bükerek ortaya bastırıp yuvarlak haline getiriniz ![]() Her parçayı merdane ile 3 mm inceliğinde dairelere açınız ![]() Her daireyi kızgın kızartma yağına atıp kırmızı renkte kızartınız ![]() Tavadan alınan hamurların yağını süzdükten sonra soğuk şuruba atınız ![]() Şurubu çeken hamurları tatlı tabaklarına koyup üzerlerine kıyılmış ceviz serpip servis yapınız ![]() Afiye olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|