Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi - Sakızlı Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır -Fırın Sütlaç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi - Sakızlı Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır -Fırın Sütlaç TarifiSakızlı Fırın Sütlaç Tarifi - Sakızlı Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır -Fırın Sütlaç Tarifi Sakızlı Fırın Sütlaç Tarifi - Sakızlı Fırın Sütlaç Nasıl Yapılır -Fırın Sütlaç Tarifi Sakızlı Fırın Sütlaç ![]() MALZEMELER 4 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 kase pirinç 2 y kaşığı nişasta1 parça çamsakızı 1 yumurta sarısı 1 kase su vanilya HAZIRLANIŞI Pirinci yıkayıp süzün Tencereye 1 kase su ve pirinci koyup ateşe oturtun Pirinçler yumuşayana kadar arada bir karıştırarak haşlayın Süt, toz şeker, çam sakızı ve vanilyayı bir başka tencereye koyarak orta ateşte beraber kaynatın Sütlü karışım kaynayınca haşlanmış pirince ilave edip karıştırın![]() Nişasta ve 1 yumurta sarısını az miktarda su ile çırpıp eritin Nişastalı karışımı kaynamakta olan malzemeye, tel süzgeçten geçirerek karıştırın ve bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın Güveçlere paylaştırın Su doldurulmuş derin bir tepsiye güveçleri koyup fırına verin Sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar yüksek ısıda fırınlayın Soğuk olarak servis yapın
|
|
|
|