Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreklik, işkefe, tarifi, yapılır, yapılışı, yufka

İşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışı



İşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışı

İşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışı
İşkefe yapılışı
İşkefe yapımı
resimli iskefe tarifi
böreklik işkefe tarifi






HAMUR İÇİN:

- 5 kg un kaliteli un,
- Yarım kg yoğurt,
- Yeteri kadar tuz ve su,

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Hamurun iyi yoğrulması ve 1 saat kadar dinlenmesi şart Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp unlu bir tepsiye yada temiz bir örtüye koyup üzerini nemli bir bezle kapatın Düz bir zeminin üzerinde yufkalarınızı un ve oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak bir şekilde açın Kızgın saça oklavaya sarılmış incecik yufkayı serin yufkayı çok kurutmadan ve her tarafını eşit bir şekilde pişirmek sureti ile çevire çevire pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.