![]() |
Hanımefendi Tatlısı - Hanımefendi Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hanımefendi Tatlısı - Hanımefendi Tatlısı TarifiHanımefendi Tatlısı - Hanımefendi Tatlısı Tarifi Hanımefendi Tatlısı - Hanımefendi Tatlısı Tarifi Kullanılacak malzeme: 7 kahve fincanı un, 2 kahve fincanı pudraşeker, 3 kahve fincanı tereyağı, 1 yumurta, 1/2 kahve kaşığı karbonat, 1 kahve kaşığı tuz, 200 gr kurutulmuş kayısı, 200 gr kurutulmuş üryanı eriği ![]() Şurup malzemesi: 1,5 su bardağı tozşeker ile 1 kahve kaşığı limon suyu ve 1,5 bardak su gereklidir ![]() Yapılışı: 22 cm çapındaki tepsi, 1 kahve fincanı soğuk tereyağıyla iyice yağlanır ve üzerine 1 fincan kadar un serpilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur, kıvamını bulunca ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve iki avuç arasında yuvarlanır, yassılaştırarak yağlanıp unlanmış tepsiye düzenli bir biçimde yerleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsi orta sıcaklıktaki fırına sürülür ve 45-50 dakika sonra fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır ![]() ![]() ![]() Şurup yapımı: Yukarıda belirtilen şurup malzemesiyle pek koyu olmayan kıvamda şurup hazırlanır ve iyice soğutulur, tatlı fırından çıkarılır çıkarılmaz üzerine soğuk şurup gezdirilerek azar azar dökülür ve tatlıya yedirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|