![]() |
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Resimli - Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Resimli - Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi YapılışıHanım Göbeği Tatlısı Tarifi Resimli - Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Yapılışı Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Resimli - Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Yapılışı Hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır? Hanım göbeği tatlısı Resimli Hanım göbeği tatlısı ![]() Gerekli Malzemeler: 2 ![]() 1 Paket margarin 1 parmak genişliğinde aprça ayrılacak 4 Yumurta 3 Su bardağı şeker Çeyrek Limon suyu 1 Tutam tuz 2 Su bardağı ayçiçek yağı( kızartma için) Hanım göbeği tatlısı tarifi ; Şekerimizi bir kaba alıyoruz ![]() 3 su bardağı su ve üç su bardağı şekeri ilave ediyoruz normal eteşte başlatıyoruz kaynamaya ![]() Kaynama olayında dikkat etmeniz gereken husus köpükleri almaktır ![]() Köpükleri aldık ve baktık kaynıyor hemen bir tatlı kaşığı limon suyu ilave ederiz ve koyulaştığında ateşten alıyoruz ![]() Bakır bir tencereye 2 bardak su margarin ve tuz konup kaynatılır ![]() Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır ![]() Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır iyice karıştırılır ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıltılır ![]() Ve parmakla ortası delinir ![]() ![]() Tava hafifce sallanarak pembe renkte kızartılır fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkartılır sonra şuruba atılır ![]() Bir kaçkere çevrilip 5 dak bekletilip servis yapılır ![]() Bu arada dilerseniz yaptığınız hamurların ortasına parmakla ufaktan bir çukur yaparak içine fındık, ceviz yada çikolata koyabilirsiniz gerçekten çok hoş görünüyor |
![]() |
![]() |
|