Tencerede Fincan Kek... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tencerede Fincan Kek...Tencerede fİncan kek ![]() ![]() Bir arkadaşım bu tarifi bana elektronik posta ile gönderdiğinde işte çalışıyordum Düdüklü tencere kekini yemiştim ama tencerede fincan kekini ilk defa duyuyordum Denemek için sabısızlandım ama akşamı beklemek zorundaydım Yemekten hemen sonra da durmadım denedim![]() ![]() Epey nemli olan bu keklerden ertesi güne bir tane kalmıştı ve o daha lezzetliydi İsterseniz üzerine çikolata sosu ile süsleyip daha farklı görüntüler elde edebilirsiniz Ben sos yapmaya fırsat bulamadım![]() ![]() Malzemeler : 1 yumurta 1 çay bardağı süt 1,5 çay bardağı toz şeker 2 çay bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ![]() 6 adet nescafe fincanını yağlayın ve kek kağıtlarını fincanlara yerleştirin ![]() Bütün malzemeleri çırpın Hamuru kek kağıtlarını kaplayacak şekilde, hemen hemen fincanların yarısına kadar paylaştırın Fincanları bir tencereye yerleştirin ve ılık suyu fincanların dışından yarısına gelecek şekilde doldurun Tencerenin ağzı açık olarak kaynamasını bekleyin Kaynayınca tencerenin kapağını kapatın (Tencerenin kapağından buharlaşan su keklerin üzerine damlamasın diye kapağa havlu kağıt koydum ) Ocağın altını kısıp 20 dakika kadar pişirin Altını kapattıktan sonra, kapağı açmadan 15 dakika dinlendirin![]() |
|
|
|