Fos Fos Kek... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fos Fos Kek...![]() Canım şöyle fos fos kabarmış bir kek istiyordu ne zamandır Benim çok sevdiğim bir gazozlu kek tarifim vardı Fakat nasıl olduysa tarifimi kaybetmişim Tadı hala damağımda desem yeri var Sizin yaptığınız bir gazozlu kek tarifiniz varsa benimle paylaşır mısınız? Bu arayış içinde, geçen gün tarif defterimi karıştırırken, yıllar önce yazmış olduğum bu tarife denk geldim Kekte yağ çok az kullanılıyor Tam bahar aylarına yakışan hafif bir kek Orijinalinde antep fıstığı kullanılmıyordu ama ben bir çay bardağı kadar antep fıstığı kırığı kullandım Güzelce kabaran kek iyice soğuduktan sonra da şekerli soğuk süt ile ıslattım Fos fos kek ![]() ![]() Ayrıca bu kek ile Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 22’ ye de katılıyorum Etkinliğin ev sahibesi daveti için teşekkür ediyor, kolay gelsin diyorum![]() ![]() Malzemeler : 3 yumurta 1 su bardağından 1 parmak eksik su + 1 parmak sıvı yağ 1,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay bardağı kırık antep fıstığı (isteğe bağlı) Üzeri için; 1 su bardağı kadar soğuk şekerli süt (Tadını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) Fırını 175 dereceye ayarlayın Kalıbınızı yağlayın![]() Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Kuru malzemeleri de ekleyip çırmaya devam edin Fakat fazla karıştırmayın Kullanacaksanız fıstıkları tahta kaşıkla ekleyin Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin Pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin Kek iyice soğuduktan sonra şekerli sütü dökün Afiyet olsun
|
|
|
|