![]() |
Kuru İncir Tatlısı - Kuru İncir Tatlısı Tarifi - Kuru İncir Tatlısı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncir Tatlısı - Kuru İncir Tatlısı Tarifi - Kuru İncir Tatlısı Nasıl YapılırKuru İncir Tatlısı - Kuru İncir Tatlısı Tarifi - Kuru İncir Tatlısı Nasıl yapılır - incir tatlısı nasıl yapılır - ballı incir tatlısı tarifi - kuru incirden tatlı yapılışı Kuru İncir Tatlısı - Kuru İncir Tatlısı Tarifi - Kuru İncir Tatlısı Nasıl yapılır Malzemeler 450 gr kuru incir 2 çay kaşığı çay 200 gr ceviz içi (çekilmiş) 3 yemek kaşığı bal 1/2 limon kabuğu rendesi 4 adet taze nane yaprağı 2 adet defne yaprağı 2 su bardağı su 2 adet muz 2 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı küçük hindistancevizi (muskat) 1 su bardağı şeker 5 adet karanfil Yapılışı 1/2 lt suda çayı demleyin ![]() incirleri demlediğiniz sıcak çayda, 4-5 saat bekletin ![]() ![]() Cevizleri çekin ve 2 adet muzla birlikte ezin ![]() incirlerin altlarını, sap kısımları üste gelecek şekilde oyun ve cevizli muz karışımını, incirlerin içine doldurun ![]() Kenara ayırdığınız çay suyundan 1+1/2 su bardağı (375 ml) alın, içine; limon kabuğu rendesi, defne yaprağı, tarçın, toz şeker, küçük hindistancevizi rendesi (muskat), nane ve 5 adet karanfil koyup 15-20 dk kaynatarak şerbetinizi hazırlayın ![]() ![]() içini doldurduğunuz incirleri bir fırın kabına yerleştirin ![]() Hazırladığınız şerbeti ve balı incirlerin üzerine döküp, 175 derece fırında, 40 dk kadar pişirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|