Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, baklavası, bayrama, tarifi, tarifleri, özel, şirin

Bayrama Özel Baklava Tarifleri -Şirin Baklava Tarifi,Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayrama Özel Baklava Tarifleri -Şirin Baklava Tarifi,Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi



Bayrama Özel Baklava Tarifleri -Şirin Baklava Tarifi,Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi
Bayrama Özel Baklava Tarifleri -Şirin Baklava Tarifi,Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi

Burma Baklava Tarifi Resimli
Şirin Baklava Tarifi,Bayrama özel ev baklavası tarifi
Bayrama Özel Baklava Tarifleri Resimli

Burma Baklava:

150gr tereyağı, erimiş
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
1 paket karbonat
1,5 su bardağı ılık süt
aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un

açmak için:
2 yemek kaşığı un
•300gr nişasta

içi:

500gr ceviz içi, ince dövülmüş

şerbeti:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu

ayrıca:
200gr tereyağı

Hazırlanması:
1Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 10-15 dakika dinlendirin
2Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın Bezeleri un+nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın Üzerine bolca ceviz serpin Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın
3 Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin
4Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın
5200gr tereyağını eritin Üzerinde biriken köpükleri alın Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin
6190C fırında iyice kızarana kadar pişirinFırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin Soğuk şerbeti üzerine dökün

BAYRAMA ÖZEL EV BAKLAVASI



Malzemeler:
2 yumurta
1 çaybardağı sıvıyağ
1çaybardağı süt
2 kaşık sirke
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu

Açmak için
nişasta

İçi için,
ceviz veya fındık
Üstüne
200 greritilmiş kızgın tereyağı

Şerbet için
4 bardak şeker
3bardak su
1/2 limon suyu

Yumurta,yağ,süt,sirke,kabartma tozu ve un karıştırılarak hamur yapılır,hamurun yumuşaklğı cok önemli,kulak memesi yumuşaklığında olacak o yüzden unu yavaş yavaş ekleyin,biraz az veya çok olabilirHamuru yoğurduktan sonra bir süre bekletin

Daha sonra hamurdan yaklaşık 40 kadar ceviz büyüklügünde yuvarlaklar koparın,bu yuvarlakları tabak büyüklüğünde tek tek açın,aralarına nişasta serpin ve 5 adet kadarını üstüste koyarak büyük bir yufka açın(Yufkaları tek tek açarsanız daha güzel olur)
Yufkanın üzerine ceviz veya fındık serperek oklavaya sarın ve büzerek çıkartın,tepsiye dizin,bütün hamurlar bittikten sonra en üste kızdırılmış tereyağı dökün,kızgın fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin
Fırından çıkan baklava iyice soğuyunca üzerine 4 bardak şeker 3 bardak su,yarım limon suyu ile yaptğınız şerbeti ılıkken dökün

ŞİRİN BAKLAVA



Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
un
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
nişasta

şerbeti için;
4 bardak şeker
5 bardak su
bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı;

Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuzHazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun
10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin ve aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin
Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün Artık fırına koyabilirsiniz

Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın

Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.