![]() |
Bayrama Özel Baklava Tarifleri -Şirin Baklava Tarifi,Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayrama Özel Baklava Tarifleri -Şirin Baklava Tarifi,Bayrama Özel Ev Baklavası TarifiBayrama Özel Baklava Tarifleri -Şirin Baklava Tarifi,Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi Bayrama Özel Baklava Tarifleri -Şirin Baklava Tarifi,Bayrama Özel Ev Baklavası Tarifi Burma Baklava Tarifi Resimli Şirin Baklava Tarifi,Bayrama özel ev baklavası tarifi Bayrama Özel Baklava Tarifleri Resimli Burma Baklava: 150gr tereyağı, erimiş 1 çay bardağı sıvıyağ 3 yumurta 1 fiske tuz 1 yemek kaşığı sirke 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu 1 paket karbonat 1,5 su bardağı ılık süt aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un açmak için: 2 yemek kaşığı un •300gr nişasta içi: 500gr ceviz içi, ince dövülmüş şerbeti: 5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su yarım limonun suyu ayrıca: 200gr tereyağı Hazırlanması: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() BAYRAMA ÖZEL EV BAKLAVASI ![]() Malzemeler: 2 yumurta 1 çaybardağı sıvıyağ 1çaybardağı süt 2 kaşık sirke 4 su bardağı un 1/2 paket kabartma tozu Açmak için nişasta İçi için, ceviz veya fındık Üstüne 200 gr ![]() Şerbet için 4 bardak şeker 3bardak su 1/2 limon suyu Yumurta,yağ,süt,sirke,kabartma tozu ve un karıştırılarak hamur yapılır,hamurun yumuşaklğı cok önemli,kulak memesi yumuşaklığında olacak o yüzden unu yavaş yavaş ekleyin,biraz az veya çok olabilir ![]() ![]() Daha sonra hamurdan yaklaşık 40 kadar ceviz büyüklügünde yuvarlaklar koparın,bu yuvarlakları tabak büyüklüğünde tek tek açın,aralarına nişasta serpin ve 5 adet kadarını üstüste koyarak büyük bir yufka açın ![]() Yufkanın üzerine ceviz veya fındık serperek oklavaya sarın ve büzerek çıkartın,tepsiye dizin,bütün hamurlar bittikten sonra en üste kızdırılmış tereyağı dökün,kızgın fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ![]() Fırından çıkan baklava iyice soğuyunca üzerine 4 bardak şeker 3 bardak su,yarım limon suyu ile yaptğınız şerbeti ılıkken dökün ![]() ![]() ![]() ŞİRİN BAKLAVA ![]() Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke yarım çay kaşığı tuz un kırılmış ceviz ya da fındık 200 gr margarin nişasta şerbeti için; 4 bardak şeker 5 bardak su bir kaç damla limon suyu Hazırlanışı; Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz ![]() ![]() Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun ![]() 10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin ve aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin ![]() Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün ![]() ![]() ![]() Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın ![]() ![]() Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün |
![]() |
![]() |
|