|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kazandibi, tarifi, tatlısı, tatlısının, yapılışı |
![]() |
Kazandibi Tarifi - Kazandibi Tatlısı Tarifi - Kazandibi Tatlısının Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kazandibi Tarifi - Kazandibi Tatlısı Tarifi - Kazandibi Tatlısının YapılışıKazandibi Tarifi - Kazandibi Tatlısı Tarifi - Kazandibi Tatlısının Yapılışı Kazandibi Tarifi - Kazandibi Tatlısı Tarifi - Kazandibi Tatlısının Yapılışı Kazandibi Tarifi ![]() Malzemeler 1 litre süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı pirinç un 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz 4 yemek kaşığı pudra şekeri Yapılışı Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kasede karıştırın ![]() İçine 1 su bardağı süt ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın ![]() Tencereye kalan sütü, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın ![]() Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynatın ![]() Kaynamış sütten 1 kepçe alıp nişastalı karışıma ekleyip karıştırın ![]() Nişastalı karışımı kaynayan tencereye ekleyip iyice karıştırın ![]() Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın ![]() Orta derinlikte bir tepsinin tabanına pudra şekerini serpin ![]() Üzerine muhallebiyi döküp, yayın ![]() Tepsiyi ocağın üzerine alıp her iki tarafını çevirerek pişirin ![]() Şeker eriyecek ve muhallebinin pişen tarafları karamelleşecektir ![]() Pişen tatlı tepsisini içi su dolu bir tepsinin içine yerleştirin ![]() Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 3 saat bekletin ![]() Servis yapacağınız zaman karelere bölün ![]() |
![]() |
![]() |
|