Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşhaşlı, kek, kekin, yapılışı, şerbetli

Haşhaşlı Kek- Haşhaşlı, Şerbetli Kek- Haşhaşlı Kekin Yapılışı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Kek- Haşhaşlı, Şerbetli Kek- Haşhaşlı Kekin Yapılışı







Haşhaşlı Kek- Haşhaşlı, Şerbetli Kek- Haşhaşlı Kekin Yapılışı
MALZEMELER :

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

keki ıslatmak için :

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Üstü için :

1 paket kremşanti
1 paket ahududulu çilek sosu

Hazırlanışı:

Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz sıvı yağı sütü ilave ediyoruz
çırpmaya devam ediyoruz diğer malzemeler haşhaş,un,irmik
kabartma tozu , vanilya hepsini harmanlıyoruz karışıma ekleyip çırpmaya devam
ediyoruz
önceden yağladığımız dikdörtgen borcama döküyoruz
175 derece fırında pişiriyoruz
Islatmak için şerbeti yapalım şekerle suyu bir taşım kaynatalım
bir kenarda bekletelim
Üzeri için sosunu hazırlayalım sosun üzerindeki tarifi
aynen uyguluyoruz Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti
döküyoruz soğumaya bırakıyoruz
soğuyan kekin üzerine önce krem şantiyi sonra sosu güzelce yayıyoruz
tatlımız hazır
AFİYET OLSUN


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.