![]() |
Haşhaşlı Kek- Haşhaşlı, Şerbetli Kek- Haşhaşlı Kekin Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Kek- Haşhaşlı, Şerbetli Kek- Haşhaşlı Kekin Yapılışı![]() Haşhaşlı Kek- Haşhaşlı, Şerbetli Kek- Haşhaşlı Kekin Yapılışı MALZEMELER : 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 su bardağı haşhaş 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 2 paket vanilya keki ıslatmak için : 2 su bardağı şeker 3 su bardağı su Üstü için : 1 paket kremşanti 1 paket ahududulu çilek sosu Hazırlanışı: Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz sıvı yağı sütü ilave ediyoruz çırpmaya devam ediyoruz diğer malzemeler haşhaş,un,irmik kabartma tozu , vanilya hepsini harmanlıyoruz karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz önceden yağladığımız dikdörtgen borcama döküyoruz 175 derece fırında pişiriyoruz Islatmak için şerbeti yapalım şekerle suyu bir taşım kaynatalım bir kenarda bekletelim ![]() Üzeri için sosunu hazırlayalım sosun üzerindeki tarifi aynen uyguluyoruz ![]() döküyoruz soğumaya bırakıyoruz soğuyan kekin üzerine önce krem şantiyi sonra sosu güzelce yayıyoruz tatlımız hazır AFİYET OLSUN ![]() |
![]() |
![]() |
|