Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, resimli, tarifi, yalancı, yapılışı

Yalancı Su Böreği Tarifi Resimli - Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı Su Böreği Tarifi Resimli - Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı



Yalancı Su Böreği Tarifi Resimli - Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı
Yalancı Su Böreği Tarifi Resimli - Yalancı Su Böreği Tarifi Yapılışı

Yalancı Su Böreği Tarifi Resimli,
Yalancı Su Böreği Tarifi,
Su Böreği Tarifi Resimli



Gerekli Malzemeler (çapı 40 olan tepsiye göre): 12 kişiliktir

Yufkaları ıslatmak için:

1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı yağ
3 litre sıcak su
3 litre soğuk su

İçine:

Yarım kilo peynir
İsterseniz maydanoz
10-12 corba kaşığı sıvı yağ

Hamur için gerekenler:

8 su bardağı un
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su

Börek pişirmek için:

4-5 çorba kaşığı sıvı yağ

Tarif :

1 Bütün hamur malzemelerini bir kaba boşaltırız Ortadan karıştırmaya başlarız Bir taraftanda az az su ekleriz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur
2 Hamurdan 10-11 tane yufka yapılır
3 Tepsi 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilirÜzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir ( 2 adet yufka suda haşlanmaz Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
4 Öbür yufkalar da kaynayan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir) 1 dakika kadar bekletilir Delikli kepçe ile alınır Soğuk suyun içine konulur ve hemen alınır Tepsiye dizilir Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur
5 Üzerine peynir rendesi dizilir Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir Üzerine haşlanmış yufka konur Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir
6 Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir

Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun

Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir

Sıralama şöyle:

haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ

haşlanmış yufka-üzerine peynir

haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ

haşlanmış yufka-üzerine peynir

haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.