![]() |
Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi - Kalbura Bastı Tatlısı Yapılışı Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi - Kalbura Bastı Tatlısı Yapılışı ResimliKalbura Bastı Tatlısı Tarifi - Kalbura Bastı Tatlısı Yapılışı Resimli Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi - Kalbura Bastı Tatlısı Yapılışı Resimli Kalbura Bastı Tatlısı Kalbura Bastı Tatlısının tarifi Kalbura Bastı Tatlısı nasıl yapılır Kalbura Bastı Tatlısı yapılışı nasıldır Kalbura Bastı Tatlısı resimli anlatımı ![]() Malzemeler 1 Su bardağı sıvıyağ 1,5 Su bardağı şeker 1 Çay bardağı dövülmüş ceviz içi 1/3 Çay bardağı limon suyu 2 Su bardağı su 1 Paket vanilin 1 Çay kaşığı kabartma tozu Aldığı kadar un Hazırlanışı Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10-15 dakika ![]() Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın ![]() Unu derin bir kaba koyup ortasını açın ![]() İçine erimiş margarini, vanilini, kabartma tozunu ve 1 yemek kaşığı şekeri ilave edin ![]() Kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuru yoğurun ![]() Hamuru 10 eşit parçaya bölüp yuvarlaklar yapın ![]() Her bir yuvarlağı kalbur ya da rende üzerine koyup üzerine parmaklarınızla bastırıp iz çıkmasını sağlayın ![]() Ortalarına bir çay kaşığı iç koyup elinizle tekrar yuvarlayın ![]() Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin ![]() Piştikten sonra maşa yardımıyla içi derin kare bir borcama alıp soğuk şerbeti üzerine dökün ![]() Soğuk servis yapın ![]() Mutlaka şerbet soğuk,tatlı sıcak olmalıdır ki şerbeti iyice içine çeksin ![]() |
![]() |
![]() |
|