![]() |
Gelin Tatlısı Tarifi - Gelin Tatlısı Tarifi Resimli - Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelin Tatlısı Tarifi - Gelin Tatlısı Tarifi Resimli - Gelin Tatlısı Nasıl YapılırGelin Tatlısı Tarifi - Gelin Tatlısı Tarifi Resimli - Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır Gelin Tatlısı Tarifi - Gelin Tatlısı Tarifi Resimli - Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır Gelin Tatlısı Tarifi Gelin Tatlısı Tarifi Resimli Resimli Gelin Tatlısı Tarifi ![]() Malzemeler 1 su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış) 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 1 su bardağı tahin 3 yemek kaşığı pekmez 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı Öncelikle şerbet için, toz şekerle suyu tencereye koyup karıştırın ![]() Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın ![]() Derin bir yoğurma kabının içine; margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini koyup, elinizle karıştırın ![]() Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin ![]() Yağlanmış dikdörtgen cam kabın içerisine hamuru elimizle bastırarak yayın ve baklava dilimi formunda kesin ![]() Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin, en az 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyelin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|