Sahur Yemekleri Resimli - Sahur İçin Yemek Tarifleri - Sahur Yemeği Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sahur Yemekleri Resimli - Sahur İçin Yemek Tarifleri - Sahur Yemeği TarifleriSahur Yemekleri Resimli - Sahur İçin Yemek Tarifleri - Sahur Yemeği Tarifleri Sahur Yemekleri Resimli - Sahur İçin Yemek Tarifleri - Sahur Yemeği Tarifleri Sahur İçin Yemek Tarifleri sahur hamur işleri sahurluk tarifler sahur yemekleri Sahur Omleti ![]() Malzemeler 4 adet yumurta 50 gram beyaz peynir 1 yemek kaşığı su dereotu zeytinyağı Hazırlanışı 1 Yumurtaları karışıncaya kadar çırpın![]() 2 İçine 1 çorba kaşığı su ekleyin![]() 3 Ezilmiş beyaz peynir ve dereotunu ilave edin![]() 4 Zeytinyağını tavada azıcık ısıtın![]() 5 Yumurtalı karışımı tavaya döküp arkasını ve önünü kızartın![]() Fırında Ekmek ![]() Malzemeler; *1 paket tost ekmeği *250 gr kadar beyaz peynir *Yarım demet maydanoz *2 adet yumurta, *Yeteri kadar tereyağı ( Ekmeklerin üstüne ince bir kat sürmek için ) Hazırlanışı; 1 Tost ekmeklerini herbiri üçgen olacak şekilde iki parçaya bölün![]() 2 Herbir ekmeğin üstüne ince bir kat tereyağı sürün![]() 3 Maydanozları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzdürün ( Ben bu işlemi sebze kurutucuda yapıyorum )İnce ince kıyın![]() 4 Bir kasede peyniri rendeleyin, maydanozu ve yumurtaları karıştırın Hazırladığınız bu karışımdan tereyağı sürülmüş ekmeklerin üzerine sürün Dilerseniz üstlerine kızrmızıbiber, karabiber, kekik vb baharatlardan da serpebilirsiniz![]() 5 Hazırladığınız ekmek dilimlerini önceden 180 derecede ısıtımış fırında kızartın Sıcak servis yapın Afiyet olsun![]() Mıhlama ![]() Malzemeler 1 tatlı kaşığı tereyağı 1/4 su bardağı mısır unu 4-5 parça Trabzon tel peyniri 1/2 bardak su Yapılışı Bakır bir sahana tereyağını koyun ve orta ateşte yakmadan kızdırın Mısır ununu ekleyip karıştırın Yakmadan biraz kavurun![]() Arkasından küçük küçük parçalara böldüğünüz peyniri ekleyin En son olarak suyu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika karıştırarak pişirin Arzu ederseniz tuz ve karabiberle tatlandırın Hemen servis yapın ![]() Açıklama Bakır sahanınız yoksa teflon tavada da yapabilirsiniz ![]() Tel peynir yoksa kaşar ya da çeçil peyniri kullanabilirsiniz Peynirli Çıtır Börek ![]() Malzemeler: 4 adet yufka 100gr tereyağı 1 adet yumurta üzerine çörek otu içi: peynir + maydonozlu iç peynir + çörek otlu iç veya kıymalı iç Hazırlanması: Tereyağını eritin Her bir yufkaların üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin (bir kenarı yaklaşık 25-30cm) Bu kareyi dörde kesin Dört küçük kareniz olsun Ortalarına peynirli içten koyup bohça gibi kapatın Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 200C fırında pişirin
|
|
|
|