Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
için, resimli, sahur, tarifleri, yemeği, yemek, yemekleri

Sahur Yemekleri Resimli - Sahur İçin Yemek Tarifleri - Sahur Yemeği Tarifleri

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sahur Yemekleri Resimli - Sahur İçin Yemek Tarifleri - Sahur Yemeği Tarifleri



Sahur Yemekleri Resimli - Sahur İçin Yemek Tarifleri - Sahur Yemeği Tarifleri
Sahur Yemekleri Resimli - Sahur İçin Yemek Tarifleri - Sahur Yemeği Tarifleri
Sahur İçin Yemek Tarifleri
sahur hamur işleri
sahurluk tarifler

sahur yemekleri

Sahur Omleti



Malzemeler

4 adet yumurta
50 gram beyaz peynir
1 yemek kaşığı su
dereotu
zeytinyağı

Hazırlanışı
1Yumurtaları karışıncaya kadar çırpın
2İçine 1 çorba kaşığı su ekleyin
3Ezilmiş beyaz peynir ve dereotunu ilave edin
4Zeytinyağını tavada azıcık ısıtın
5Yumurtalı karışımı tavaya döküp arkasını ve önünü kızartın

Fırında Ekmek



Malzemeler;
*1 paket tost ekmeği
*250 gr kadar beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz
*2 adet yumurta,
*Yeteri kadar tereyağı ( Ekmeklerin üstüne ince bir kat sürmek için )

Hazırlanışı;
1Tost ekmeklerini herbiri üçgen olacak şekilde iki parçaya bölün
2Herbir ekmeğin üstüne ince bir kat tereyağı sürün
3 Maydanozları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzdürün ( Ben bu işlemi sebze kurutucuda yapıyorum)İnce ince kıyın
4 Bir kasede peyniri rendeleyin, maydanozu ve yumurtaları karıştırın Hazırladığınız bu karışımdan tereyağı sürülmüş ekmeklerin üzerine sürün Dilerseniz üstlerine kızrmızıbiber, karabiber, kekik vb baharatlardan da serpebilirsiniz
5 Hazırladığınız ekmek dilimlerini önceden 180 derecede ısıtımış fırında kızartınSıcak servis yapın Afiyet olsun

Mıhlama



Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı mısır unu
4-5 parça Trabzon tel peyniri
1/2 bardak su

Yapılışı
Bakır bir sahana tereyağını koyun ve orta ateşte yakmadan kızdırın
Mısır ununu ekleyip karıştırın Yakmadan biraz kavurun
Arkasından küçük küçük parçalara böldüğünüz peyniri ekleyin
En son olarak suyu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika karıştırarak pişirin
Arzu ederseniz tuz ve karabiberle tatlandırın
Hemen servis yapın

Açıklama
Bakır sahanınız yoksa teflon tavada da yapabilirsiniz
Tel peynir yoksa kaşar ya da çeçil peyniri kullanabilirsiniz

Peynirli Çıtır Börek



Malzemeler:

4 adet yufka
100gr tereyağı
1 adet yumurta
üzerine çörek otu

içi:

peynir + maydonozlu iç
peynir + çörek otlu iç
veya kıymalı iç

Hazırlanması:

Tereyağını eritin Her bir yufkaların üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin (bir kenarı yaklaşık 25-30cm)
Bu kareyi dörde kesin Dört küçük kareniz olsun Ortalarına peynirli içten koyup bohça gibi kapatın Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 200C fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.