Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlama, kışa, tarhana, tarhanası, yapılır

Ev Tarhanası Nasıl Yapılır - Kışa Tarhana Hazırlama

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Tarhanası Nasıl Yapılır - Kışa Tarhana Hazırlama



Ev Tarhanası Nasıl Yapılır - Kışa tarhana hazırlama - evde tarhana hazırlama - kışlık çorbalar
Ev Tarhanası Nasıl Yapılır - Kışa tarhana hazırlama
malzemeler

3 kg soğan
2 kg domates
1 paket margarin
6 kg salçalık kırmızı biber
1 demet tarhana otu
1 demet taze nane
1 kg kese yoğurdu
Yarım kg haşlanmış nohut
2-3 yemek kaşığı tuz

hazirlanisi

Büyük bir tencerenin içerisine soğanı üçe-dörde bölerek koyunDomatesleride aynı şekilde kesin1 paket margarini, tarhana otunu, naneyi de ekleyip yaklaşık 1 saat kadar ocakta pişirin01İyice yumuşayacaklarDaha önceden biberlerimizi çekirdeklerini çıkarıp haşlayın ve soğutun02Bu sırada çıkan suyunu da süzüp pişip yumuşayan domatesli soğanın içerisine ekleyinBeraber iyici pişip yumuşadıktan sonra soğumasını bekleyinSoğuyan tarhana harcımıza yoğurdu ve nohutu ekleyinBozulmaması için de 2-3 yemek kaşığı tuz ekleyinKarıştırarak bir yandan alabildiğine un ekleyinKulak memesinden sert bir kıvama gelene kadar yoğurunTencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakınİlk önce çok kabaracaktırBu yüzden çok büyük bir tencere seçin ki taşmasınÇünkü sertleşene kadar muhtemelen 7 – 8 kilo un gidecektirBu arada bu oranlardan çok fazla tarhana çıkacağı için kendinize göre oranları değiştirmeden miktarları azaltabilirsiniz
Hergün kabaran hamurunu yumrularınızla yoğurarak indirinYaklaşık bir haftanın sonunda (Aslında tarhana genelde eylül ayında biraz daha serin zamanlarda hazırlanırBu aylarda 1 haftayı bulmadan sıcaktan dolayı yeterli kıvamı alırBu sıcaklarda çok da bekletmeyin aksi halde kurtlanırKabaran hamurunuz 4-5 gün sonunda tekrar sönecektirSerin bir yere temiz ve büyükçe bir örtü serip hamuru küçük küçük parçalar halinde yayın ve kurumaya bırakın



Gün boyunca parçaları küçülte küçülte kurutmaya devam edin

Çok kurumasına da izin vermeyin aksi halde ufalayamazsınızBir elek yardımıyla elinizle ovalayarak toz haline getirin



Bu işlem biraz uzun sürecektirAma bu emeğinizin karşılığını emin olun alacaksınız

alıntıdır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.