Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Ayvalı Tas Kebabı (6 Kişilik)
Et Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
İçindekiler Ölçü Miktar
Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram
Havuç 2 küçük boy 150 gram
Ayva 2 küçük boy 350 gram
Arpacık soğanı 15 adet 135 gram
Salça 2 yemek kaşığı 20 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kırmızı biber 1/4 tatlı kaşığı 0 5 gram
Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Yenibahar 1/4 tatlı kaşığı 0 5 gram
Su (sicak) 4 su bardağı 800 gram
Pirinç 2 su bardağı 360 gram
Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram
Eti, 2 5-3 santimetreküp irilikte doğra, kısık ateşte, bıraktığı suyu çekene değin, yaklaşık 45 dakika pişir Suyun yarısını ekle Havuçlar ve ayvaları yıka Soğanları soy, yıka, saplarını kes Havuçları kazı, etle aynı büyüklükte doğra Soğan ve havucu, salça, tuz ve baharatla birlikte ete ekleyerek, sebzeler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 40 dakika daha pişir Etin suyunu süz, ölç ve 4 su bardağına tamamla Ayvaları soy, havuçla aynı irilikte doğra, tenceredeki et-sebze karışımıyla birlikte ısıya dayanıklı yuvarlak bir cam tencereye al Bu karışımı ortada topla ve üzerine derin bir tas kapat Pirinci yıka, süz, tasın etrafına koy Et suyunu kaynat, karışımın şeklini bozmadan yavaş yavaş tencereye ekle Önce orta, sonra kısık ateşte, suyunu çekene değin, 15-20 dakika pişir Margarini bir tavada erit, pilavın üzerine gezdir, peçete koyup 20 dakika dinlendir Ortadaki tası kaldırıp servis yap
Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik)
İçindekiler Ölçü Miktar
Koyun eti (kemiksiz) - - 1 kg
Havuç 2 orta boy 220 gram
Patates 3 orta boy 330 gram
Taze bezelye (iç) 1/4 su bardağı 35 gram
Soğan 2 orta boy 150 gram
Salça 2 1/2 yemek kaşığı 25 gram
Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara Biber 1/4 tatlı kaşığı 0 5 gram
Eti 1 5-2 santimetreküp irilikte doğra Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka ince ince doğra, etle birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte suyunu çekene değin, yaklaşık 40 dakika pişir Salça, su, tuz ve kara biberi koy, 15 dakika daha pişir Havucu kazı, patatesi soy, her ikisini de 1 santimetreküp irilikte doğra, iç bezelyeyle birlikte ete kat, sebzeler yumuşayana değin, yaklaşık yarım saat pişir
Orman Kebabı (6 Kişilik)
İçindekiler Ölçü Miktar
Koyun eti (kemiksiz) - - 1 kg
Soğan 3 büyük boy 280 gram
Havuç 2 orta boy 200 gram
Patates 4 orta boy 400 gram
Domates 2 orta boy 250 gram
Taze bezelye (iç) 1/4 su bardağı 35 gram
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram
Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram
Kekik 1 tatlı kaşığı 0 7 gram
Eti 1 5-2 santimetreküp irilikte doğra, yayvan bir tencereye koy, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene değin, kapalı olarak yaklaşık 1 saat pişir Sebzeleri yıka Havucu kazı, patatesi soy Havuç, patates ve domatesi etin büyüklüğünde doğra, ete kat Taze iç bezelye, tuz, kara biber ve suyu koy Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika daha pişir Ocaktan almadan önce üzerine kekik serp
Şiş Kebabı (6 Kişilik)
İçindekiler Ölçü Miktar
Koyun but eti (kemiksiz) - 1 kg
Soğan 3 orta boy 200 gram
Süt 1/2 su bardağı 100 gram
Zeytin yağı ¼ su bardağı 50 gram
Salça 2 yemek kaşığı 20 gr
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara biber ½ tatlı kaşığı 1 gram
Domates 3 orta boy 300 gram
Yeşil biber 6 orta boy 75 gram
Eti 2 santimetreküp irilikte doğra Soğanı soy, yıka, rendele, suyunu süz, süt, zeytinyağı, salça, tuz ve kara biberle karıştır Etleri bu karışımın içinde, buzdolabında 24 saat beklet Sebzeleri yıka, biberlerin saplarını kes Biberleri 2 santimetre kalınlıkta, domatesi 2 santimetreküp irilikte doğra Şişlere sırasıyla birer parça et, biber, domates geçir Kömür ateşi üzerinde veya elektrikli ızgarada şişleri çevirerek her yüzünü 3-4 dakika pişir
Tandır Kebabı (6 Kişilik)
İçindekiler Ölçü Miktar
Soğan 10 büyük boy 1 kg
Tuz 5 yemek kaşığı 60 gram
Karabiber 2 tatlı kaşığı 4 gram
Kekik 2 yemek kaşığı 3 gram
Kuzu (sakatat ve iç hariç) 1 küçük boy 8 kg
Salça 2 yemek kaşığı 20 gram
Yoğurt 1 su bardağı 220 gram
Soğanı soy, ince ince doğra veya rendele, tuz, kara biber ve kekiği kat, kuzunun içine ve dışına sür Üzerine salça ve yoğurt karışımını sür Önceden ısıtılmış ve tabanında közler olan tandırın dibine kapaksız bir tencerede su koy Kuzuyu tandıra, tabana değmeyecek şekilde sarkıt Tandırın kapağını kapat, etrafını hamurla sıva , 2 saat kadar pişir Tandır her yerde bulunamayacağından, kuzuyu önce dibinde 2 parmak su olan büyük bir tencerede kapalı olarak hafif ısıda pişir, yüzeyine, önce soğan- baharat, sonra da yoğurt-salça karışımı sürüp tepsiye yerleştir, etin pişme suyunu da ekleyerek fırında kızart
|