Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, malzemesi, tarifi, yapımı, yemekleri

Et Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



Ayvalı Tas Kebabı (6 Kişilik)
Et Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

İçindekiler Ölçü Miktar

Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram

Havuç 2 küçük boy 150 gram

Ayva 2 küçük boy 350 gram

Arpacık soğanı 15 adet 135 gram

Salça 2 yemek kaşığı 20 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Kırmızı biber 1/4 tatlı kaşığı 05 gram

Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Yenibahar 1/4 tatlı kaşığı 05 gram

Su (sicak) 4 su bardağı 800 gram

Pirinç 2 su bardağı 360 gram

Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram

Eti, 25-3 santimetreküp irilikte doğra, kısık ateşte, bıraktığı suyu çekene değin, yaklaşık 45 dakika pişir Suyun yarısını ekle Havuçlar ve ayvaları yıka Soğanları soy, yıka, saplarını kes Havuçları kazı, etle aynı büyüklükte doğra Soğan ve havucu, salça, tuz ve baharatla birlikte ete ekleyerek, sebzeler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 40 dakika daha pişir Etin suyunu süz, ölç ve 4 su bardağına tamamla Ayvaları soy, havuçla aynı irilikte doğra, tenceredeki et-sebze karışımıyla birlikte ısıya dayanıklı yuvarlak bir cam tencereye al Bu karışımı ortada topla ve üzerine derin bir tas kapat Pirinci yıka, süz, tasın etrafına koy Et suyunu kaynat, karışımın şeklini bozmadan yavaş yavaş tencereye ekle Önce orta, sonra kısık ateşte, suyunu çekene değin, 15-20 dakika pişir Margarini bir tavada erit, pilavın üzerine gezdir, peçete koyup 20 dakika dinlendir Ortadaki tası kaldırıp servis yap

Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Koyun eti (kemiksiz) - - 1 kg

Havuç 2 orta boy 220 gram

Patates 3 orta boy 330 gram

Taze bezelye (iç) 1/4 su bardağı 35 gram

Soğan 2 orta boy 150 gram

Salça 2 1/2 yemek kaşığı 25 gram

Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Kara Biber 1/4 tatlı kaşığı 05 gram

Eti 1 5-2 santimetreküp irilikte doğra Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka ince ince doğra, etle birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte suyunu çekene değin, yaklaşık 40 dakika pişir Salça, su, tuz ve kara biberi koy, 15 dakika daha pişir Havucu kazı, patatesi soy, her ikisini de 1 santimetreküp irilikte doğra, iç bezelyeyle birlikte ete kat, sebzeler yumuşayana değin, yaklaşık yarım saat pişir

Orman Kebabı (6 Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Koyun eti (kemiksiz) - - 1 kg

Soğan 3 büyük boy 280 gram

Havuç 2 orta boy 200 gram

Patates 4 orta boy 400 gram

Domates 2 orta boy 250 gram

Taze bezelye (iç) 1/4 su bardağı 35 gram

Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram

Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram

Kekik 1 tatlı kaşığı 07 gram

Eti 15-2 santimetreküp irilikte doğra, yayvan bir tencereye koy, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene değin, kapalı olarak yaklaşık 1 saat pişir Sebzeleri yıka Havucu kazı, patatesi soy Havuç, patates ve domatesi etin büyüklüğünde doğra, ete kat Taze iç bezelye, tuz, kara biber ve suyu koy Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika daha pişir Ocaktan almadan önce üzerine kekik serp

Şiş Kebabı (6 Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Koyun but eti (kemiksiz) - 1 kg

Soğan 3 orta boy 200 gram

Süt 1/2 su bardağı 100 gram

Zeytin yağı ¼ su bardağı 50 gram

Salça 2 yemek kaşığı 20 gr

Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram

Kara biber ½ tatlı kaşığı 1 gram

Domates 3 orta boy 300 gram

Yeşil biber 6 orta boy 75 gram

Eti 2 santimetreküp irilikte doğra Soğanı soy, yıka, rendele, suyunu süz, süt, zeytinyağı, salça, tuz ve kara biberle karıştır Etleri bu karışımın içinde, buzdolabında 24 saat beklet Sebzeleri yıka, biberlerin saplarını kes Biberleri 2 santimetre kalınlıkta, domatesi 2 santimetreküp irilikte doğra Şişlere sırasıyla birer parça et, biber, domates geçir Kömür ateşi üzerinde veya elektrikli ızgarada şişleri çevirerek her yüzünü 3-4 dakika pişir

Tandır Kebabı (6 Kişilik)

İçindekiler Ölçü Miktar

Soğan 10 büyük boy 1 kg

Tuz 5 yemek kaşığı 60 gram

Karabiber 2 tatlı kaşığı 4 gram

Kekik 2 yemek kaşığı 3 gram

Kuzu (sakatat ve iç hariç) 1 küçük boy 8 kg

Salça 2 yemek kaşığı 20 gram

Yoğurt 1 su bardağı 220 gram

Soğanı soy, ince ince doğra veya rendele, tuz, kara biber ve kekiği kat, kuzunun içine ve dışına sür Üzerine salça ve yoğurt karışımını sür Önceden ısıtılmış ve tabanında közler olan tandırın dibine kapaksız bir tencerede su koy Kuzuyu tandıra, tabana değmeyecek şekilde sarkıt Tandırın kapağını kapat, etrafını hamurla sıva , 2 saat kadar pişir Tandır her yerde bulunamayacağından, kuzuyu önce dibinde 2 parmak su olan büyük bir tencerede kapalı olarak hafif ısıda pişir, yüzeyine, önce soğan- baharat, sonra da yoğurt-salça karışımı sürüp tepsiye yerleştir, etin pişme suyunu da ekleyerek fırında kızart


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.