09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biber Soslu Fener Balığı
Biber soslu fener balığı
Biber soslu fener balığı
Hazırlama süresi
Malzemeler:
2 kg fener balığı
75 ml limon suyu
1 adet limon
100 ml sek beyaz vermut
200 gr esmer pirinç
700 gr pırasa
50 gr tereyağı
4 dal maydanoz
tuz
karabiber
sos için:
3 adet dolmalık kırmızı biber
60 gr arpacık soğanı
2 diş sarmısak
45 ml sıvı yağ
300 ml sebze suyu
1 çubuk vanilya özü
Hazırlanışı:
Kırmızı biberleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın Kabuklu kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin Isıtılmış fırın ızgarasında 10 dakika közledikten sonra buzdolabı poşetinde 5 dakika dinlendirin Kabuklarını soyun, iri parçalara doğrayın Soğan ve sarmısakları küçük küp doğrayın
Bır tencerede sıvı yağı kızdırın Soğan, sarmısak ve kırmızı biberleri 2 dakika kavurun Sebze suyunu ve vanilya özünü ekleyin, üstü açık 10 dakika pişirin El blenderi ile püre haline getirip tuz, karabiber ekin
Fener balığını, soğuk suyla iyice yıkayın, süzdürün Kafasını çıkarın Derisine keskin bir bıçak yardımıyla 2 cm aralıklarla çizikler atın Üzerine limon suyunu gezdirip tuz ve karabiber ekin, fırın tepsisine yerleştirin Limonu uzunlamasına sekize bölün ve tepsiye koyun
170OC’de ısıtılmış fırının ikinci rafında 40 dakika pişirin 30 dakikada sek beyaz vermutu balığın üstüne dökün Pişirme süresinin sonunda balığı sönmüş fırında 5 dakika dinlendirin
Esmer pirinci yıkayın Bol kaynar tuzlu suda 5 dakika kaynatıp kısık ateşte 40 dakika pişirin
Pırasayı uzunlamasına ikiye kesin ve parmak kalınlığında enine verev dilimler halinde doğrayın Yıkayıp sularını süzdürün Bir tencerede tereyağını eritin, pırasaları 5 dakika kavurun Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Balığı fırından alın Dikkatlice yüzgecini çıkarttıktan sonra servis tabağına yerleştirin Limon dilimleri, esmer pirinç, pırasa ve maydanoz yaprakları ile süsleyip, yanında biberli sos ile servis edin
|
|
|