Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveçte, jöleli, kuzu

Güveçte Jöleli Kuzu

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Jöleli Kuzu



Güveçte Jöleli Kuzu
Güveçte Jöleli Kuzu

Hazırlama süresi 1,5 saat
6 kişilik
Malzemeler:

5 kilogram kuzu kuşbaşı
2 adet arpacık soğan
2 adet havuç
4 adet defne yaprağı
2 dal kekik
1 demet maydanoz
500 ml beyaz şarap
1 litre etsuyu
1 paket sade toz jöle
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Bir gün önceden havuç ve soğanı doğrayın Kekik ve defne yaprağını ufalayın Maydanozu kıyın
Güvecin içine bir sıra et, bir sıra sebze ve yeşillik karışımı koyun Üzerine şarabı ve et suyunun yarısını boşaltın Tuz ve karabiber ekip önceden 180ø ısıtılmış fırında, ağzı kapalı olarak 2 saat 30 dakika pişirin Fırından çıkarıp içine biraz daha et suyu ilave edin ve ertesi güne kadar bekletin
Ertesi gün yüzeydeki donmuş yağları alın Et suyunun kalanını ısıtıp içine jöleyi katın Jöleli karışımı kuzu etine ekleyin Üzerine ters çevrilmiş bir tabak, onun da üzerine bir ağırlık koyup bir gece buzdolabında bekletin
Dilim dilim keserek yeşil salatayla birlikte soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.