![]() |
Hardallı Tereyağlı Levrek Buğulama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hardallı Tereyağlı Levrek BuğulamaHardallı tereyağlı levrek Buğulama Hardallı tereyağlı levrek Buğulama Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 2 sap dereotu 100 gram tereyağı 50 gram hardal (taneli) 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 600 gram kabak 1/2 demet taze soğanın yeşil uçları 8 adet levrek dilimi 2 yemek kaşığı zeytinyağı acı kırımızı biber tuz beyaz karabiber Hazırlanışı: Dereotunu iyice kıyın ![]() ![]() Kıyılmış dereotu, hardal, şeker ve 1 tutam acı kırmızı biber ile tatlandırın ![]() ![]() Kabakları yıkayın, uçlarını kesin ve kabakları 1 cm ![]() ![]() ![]() Levrekleri soğuk su ile yıkayın, kurulayın ![]() ![]() Diğer tarafta bolca su kaynatın, levrekleri su dolu tencerenin içine oturtup üstüne kapak kapatın ![]() ![]() ![]() Kalan zeytinyağını tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() Levrekleri tabaklara koyduğunuz patates püresi üzerine oturtun, üstlerine büyükçe birer parça hardallı tereyağı koyup taze soğanın yeşil uçlarını serpin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|