Kuşkonmazlı Mezgit |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmazlı MezgitKuşkonmazlı mezgit Kuşkonmazlı mezgit Hazırlama süresi 10 dakika 4 kişilik 160 kalori kalori Malzemeler: 8 adet mezgit fileto 500 gram kuşkonmaz 1 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı balsamik sirke fesleğen yaprağı tuz Hazırlanışı: Kuşkonmazları yıkayın ve 7-8 dakika kaynar suda bekletin Bu süre içinde balıkları sıvı yağ eklediğiniz bir tavada her tarafını 3 dakika süreyle pişirin Kuşkonmazların suyunu süzün Baş tarafından 4 cm bırakarak dilimleyin ve tabaklara yerleştirin Her tabağa ikişer balık koyun Balıkları pişirdiğiniz yağa balsamik sirkeyi ekleyin ve bu sosu balıkların üzerine gezdirin Kuşkonmazların baş kısımları ve fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın |
|