Milföylü Tavuk Sarma Tarifi - Milföylü Tavuk Sarma Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Tavuk Sarma Tarifi - Milföylü Tavuk Sarma YapılışıMilföylü Tavuk Sarma Tarifi - Milföylü Tavuk Sarma Yapılışı Milföylü Tavuk Sarma Tarifi - Milföylü Tavuk Sarma Yapılışı Malzemeler, 4 adet tavuk baget 4 adet milföy hamuru 2 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy havuç 1 adet limon 1 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı margarin Hazırlanışı, 1 Havuç ve soğanın kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın![]() 2 Limonun kabuklarını soymadan incecik dilimleyin![]() 3 Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynamaya bırakın![]() 4 Kaynayan tencereye tavuk baget, limon, havuç, soğan ve tuzu ekleyin![]() 5 Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın![]() 6 Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan indirin![]() 7 Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğuması için kenarda bekletin![]() 8 Soğuyan tavuk bagetlerin üzerindeki deriyi sıyırıp atın![]() 9 Kağıt havlu yardımıyla tavuğun üzerindeki fazla suyu alın![]() 10 Her bir tavuk bagetin etrafını bir adet milföy hamuruyla kaplayın![]() 11 Üzerine yumurta sarısı sürün![]() 12 Fırın tepsisini margarinle iyice yağlayın ve milföylü tavukları dizin![]() 13 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin![]() 14 Sıcakken servis yapın![]() alıntıdır |
|
|
|