İspanaklı Cevizli Balık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Cevizli BalıkIspanaklı cevizli balık Ispanaklı cevizli balık Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet balık 2-4 yemek kaşığı limon suyu 4 yemek kaşığı mısırözü yağı 1 tutam kekik 1 adet defne yaprağı 400 gram ıspanak 100 ml süt kreması80 gram tereyağı 50 gram ceviz içi 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Balık suyu elde etmek için balığın baş ve kuyruk kısmını 2 su bardağı su ile kaynatın Balıkların kızarrıken kıvrılmaması için her bir parçanın derisini artı şeklinde çizin Her iki tarafına ve 1-2 yemek kaşığı limon suyu sürün![]() 2 yemek kaşığı mısırözü yağını tavada kızdırın Balıkların derili kısımlarını önce olmak üzere her 2 tarafını kızartın kekik ve defne yaprağı katın 1/2 su bardağı balık suyu ilave edip bir taşım kaynatın Tavayı ateşten indirin, ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakın![]() Diğer tarafta ıspanağı ayıklayın, yıkayın ve süzün ![]() Kalan balık suyunu krema ile suyun miktarı yarılayıncaya kadar kaynatın 50 gr soğuk tereyağı parçasını karışıma katın tuz ve karabiber ekleyin![]() Kalan tereyağını, kalan mısırözü yağı ile birlikte büyük bir tavaya koyup köpürene kadar kızartın ![]() Ceviz içi ve maydanoz yapraklarını katın Yavaş yavaş ıspanak yapraklarını ilave edin tuz, karabiber ve 1-2 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın Hafif ateşte 5 dk pişirin Balıkları hazırladığınız sos ile birlikte servis yapın
|
|
|
|