Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, soslu, tarifi, tavuk, yapılışı

Fırında Soslu Tavuk Tarifi - Fırında Soslu Tavuk Yapılışı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Soslu Tavuk Tarifi - Fırında Soslu Tavuk Yapılışı



Fırında Soslu Tavuk Tarifi - Fırında Soslu Tavuk Yapılışı
Fırında Soslu Tavuk Tarifi - Fırında Soslu Tavuk Yapılışı

Malzemeler

1 orta boy bütün tavuk

Sos için:

1 kaşık domates salçası

1 kaşık biber salçası

2 kaşık yoğurt

1 kaşık sıvıyağ

1 tatlı kaşığı piliç baharatı (Bağdat baharat'ınkini kullanıyorum)

Ekstra baharatlar:1-2’şer çay kaşığı (kekik, karabiber, pul biber, kimyon, köri, tarçın, reyhan, yenibahar)

Tuz (istenirse çünkü salçada ve piliç baharatında yeterince var aslında)

Pişirmek için:

1 kaşık un

1 fırın torbası

Yapılışı

Tavuğu yıkayalım, sonra derisini alalım (sağlık için yararlı olmadığından deriyi ben hep çıkarırım, ayrıca derisini ayırma işlemi sayesinde tavuğun üzerindeki tüyleri yakma derdinden de kurtulursunuz)… (Kanatların üzerindeki deriyi ayırmak güç olursa bu kısımdaki kalabilir ama kalan tavuk tüyü olabilir diye yıkamadan önce tavuğun bu kısımlarını ocakta ateşin üzerine tutup tüyleri yakmakta fayda var) Tekrardan iyice yıkayıp temizlediğimiz tavuğu, derin bir düdüklü tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ilave edelim ve sadece 10-15 dakika düdüklüde pişirelim (daha sonra fırında da pişeceği için çok pişsin istemiyoruz)… Yarı- pişen tavuğu düdüklüden alalım ve biraz soğuması için bekletelim ki hazırlayacağımız sosu sürerken elimiz yanmasın (tavuk suyunu çorba ve pilav yapımında kullanabilirsiniz)… Bu arada bir kap içerisinde sos malzemelerini karıştıralım ve bu malzemeleri bir kaşık yardımıyla tavuğun her tarafına sürelim 1 fırın torbasına 1 kaşık un koyalım ve torbanın ağız kısmını büzerek tutup elimizde sallayalım ve unun torbanın bütün iç yüzeyine yapışmasını sağlayalım… Sosladığımız tavuğu fırın torbasına koyalım (sosun yanmaması ve tavuğun güzel pişmesi için torbada pişirmek daha uygun olacaktır), bu aşamada sosun torbanın içine yapışması sorun değil, olağan bir durum :)…Fırın tepsisine aldığımız torbanın ağız kısmını içinden çıkan aparatla bağlayıp torbanın üstüne bıçakla 2 cm’lik bir kesik atalım…Tavuğu 230 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim ve pişen tavuğu torbasından ayırarak servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis yapıp afiyetle yiyelim…:)


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.