![]() |
Fırında Soslu Tavuk Tarifi - Fırında Soslu Tavuk Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Soslu Tavuk Tarifi - Fırında Soslu Tavuk YapılışıFırında Soslu Tavuk Tarifi - Fırında Soslu Tavuk Yapılışı Fırında Soslu Tavuk Tarifi - Fırında Soslu Tavuk Yapılışı Malzemeler 1 orta boy bütün tavuk Sos için: 1 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası 2 kaşık yoğurt 1 kaşık sıvıyağ 1 tatlı kaşığı piliç baharatı (Bağdat baharat'ınkini kullanıyorum) Ekstra baharatlar:1-2’şer çay kaşığı (kekik, karabiber, pul biber, kimyon, köri, tarçın, reyhan, yenibahar) Tuz (istenirse çünkü salçada ve piliç baharatında yeterince var aslında) Pişirmek için: 1 kaşık un 1 fırın torbası Yapılışı Tavuğu yıkayalım, sonra derisini alalım (sağlık için yararlı olmadığından deriyi ben hep çıkarırım, ayrıca derisini ayırma işlemi sayesinde tavuğun üzerindeki tüyleri yakma derdinden de kurtulursunuz)… (Kanatların üzerindeki deriyi ayırmak güç olursa bu kısımdaki kalabilir ama kalan tavuk tüyü olabilir diye yıkamadan önce tavuğun bu kısımlarını ocakta ateşin üzerine tutup tüyleri yakmakta fayda var) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|