![]() |
Adaçaylı Pirzola |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adaçaylı PirzolaAdaçaylı pirzola Adaçaylı pirzola Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram kuzu pirzola 1 adet kırmızı acı biber 20 gram taze zencefil 1 demet taze soğan 100 ml ![]() 150 ml ![]() 30 gram bal 45 ml ![]() 1 demet taze adaçayı 45 gram karışık biber topları 1 adet limon kabuğu rendesi karabiber Hazırlanışı: Soğanları temizleyip, 6 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Renkli top biberleri havanda irice dövüp, limon rendesi ve 90 ml ![]() ![]() ![]() Bir tencerede 30 ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyükçe bir tavada sıvı yağı kızdırın ![]() ![]() Kalan 30 ml ![]() ![]() Pirzolaları soğan, kavrulmuş adaçayı ve beyaz ekmekle servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|