Hünkar Güveci |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hünkar GüveciHünkar güveci Hünkar güveci Hazırlama süresi 50 dakika 8 kişilik Malzemeler: 600 gram dana eti (kuşbaşı) 3 yemek kaşığı margarin 2 adet domates 2 adet orta boy soğan 6 adet taze soğan 2 adet orta boy patates Hazırlanışı: Soğan, domates ve patatesi ayıklayıp küb şeklinde doğrayın Sivri biberleri yıkayın, ince ince kıyın![]() Patlıcanı alaca soyun Küb şeklinde doğrayıp tuzlu suda 15 dakika tuzlu suda bekletin ve süzün Sarmısağı ayıklayıp dövün Dereotu, maydanoz, taze soğanları ve naneyi ayıklayıp yıkayın, ince ince kıyın![]() Tüm malzemeyi etlerle birlikte güvece koyun Kimyon, defne yaprağı ve kekik katın Margarini ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın 1/2 su bardağı su ekleyin Alüminyum folyo ile kapatıp çok kısık ateşte 2-3 saat pişirin
|
|
|
|