Hünkar Güveci |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hünkar GüveciHünkar güveci Hünkar güveci Hazırlama süresi 50 dakika 8 kişilik Malzemeler: 600 gram dana eti (kuşbaşı) 3 yemek kaşığı margarin 2 adet domates 2 adet orta boy soğan 6 adet taze soğan 2 adet orta boy patates Hazırlanışı: Soğan, domates ve patatesi ayıklayıp küb şeklinde doğrayın Sivri biberleri yıkayın, ince ince kıyın Patlıcanı alaca soyun Küb şeklinde doğrayıp tuzlu suda 15 dakika tuzlu suda bekletin ve süzün Sarmısağı ayıklayıp dövün Dereotu, maydanoz, taze soğanları ve naneyi ayıklayıp yıkayın, ince ince kıyın Tüm malzemeyi etlerle birlikte güvece koyun Kimyon, defne yaprağı ve kekik katın Margarini ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın 1/2 su bardağı su ekleyin Alüminyum folyo ile kapatıp çok kısık ateşte 2-3 saat pişirin |
|