Asya Usulü Mini Şnitzel |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Asya Usulü Mini ŞnitzelAsya usulü mini şnitzel Asya usulü mini şnitzel Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı zencefil 200 gram soğan 2 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı nişasta 6 yemek kaşığı sıvıyağ 350 gram kırmızı dolmalık biber 1-2 yemek kaşığı tatlı-acı biber sosu 200 ml sebze suyu 1/2 demet taze kişniş 100 gram soya fasulyesi 500 gram dana şnitzel (dilimlenmiş) tuz Hazırlanışı: Eti 10-12 küçük parçaya bölün Sarmısağı soyun, ince kıyıp zencefil ve soya sosu ile karıştırın Eti bu karışımın içine batırıp çıkarın Şnitzellerin üzerine nişasta serpiştirin Eti iki bölüme ayırın Her seferinde etin bir bölümünü sıvıyağı kızdırdığınız büyük bir tavaya alıp her iki tarafını 1-2 dakika kızartın Eti tavadan çıkarın Soğanı soyun, yarıya bölüp dilimleyin Dolmalık biberi dörde bölün, sap ve çekirdek kısımlarını çıkarıp dilimleyin Eti pişirdiğiniz aynı yağda sebzeleri 4-5 dakika kavurun Sebzelerin üzerine biber sosu ve sebze suyunu ilave edin Tuzlayın Eti ve soya filizini de ekleyip karıştırarak 2 dakika kavurun Kişniş yapraklarını irice doğrayın, yemeğin üzerine serpiştirin Yanında kabuklu pirinç pilavı sunabilirsiniz |
|