![]() |
Etli Balkabağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli BalkabağıEtli balkabağı Etli balkabağı Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram balkabağı 500 gram dana kuşbaşı 3 adet soğan 4 yemek kaşığı sıvı yağ 750 ml ![]() 1/2 demet maydanoz 50 gram krema tuz karabiber tozşeker muskat Hazırlanışı: Kabağın çekirdeklerini çıkartın, soyun ve küb şeklinde doğrayın ![]() ![]() Etleri 2 porsiyon halinde 2'şer yemek kaşığı kızgın sıvı yağda kavurun ![]() ![]() Kızartma yağında soğanları pembeleştirin ![]() ![]() ![]() Pişme süresinin sonunda kabakların 1/3'ini çıkartıp 200 ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|