Etli Balkabağı |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli BalkabağıEtli balkabağı Etli balkabağı Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 kilogram balkabağı 500 gram dana kuşbaşı 3 adet soğan 4 yemek kaşığı sıvı yağ 750 ml sebze suyu 1/2 demet maydanoz 50 gram krema tuz karabiber tozşeker muskat Hazırlanışı: Kabağın çekirdeklerini çıkartın, soyun ve küb şeklinde doğrayın Soğanları dilimleyin Etleri 2 porsiyon halinde 2'şer yemek kaşığı kızgın sıvı yağda kavurun Tuz ve karabiber ile tatlandırıp tencereden çıkarın Kızartma yağında soğanları pembeleştirin Etleri ve sebze suyunu katıp ağzı açık olarak hafif ateşte 30 dakika için için pişirin 15 dakika sonra kabakları ilave edin Pişme süresinin sonunda kabakların 1/3'ini çıkartıp 200 ml sebze suyunda püre haline getirin ve tekrar tencereye koyun Tuz, karabiber, bir tutam muskat, acı kırmızı biber ve bir tutam şeker ile tatlandırın Maydanozu kıyıp karışıma katın Krema ilave edip baget ekmekle servis yapın |
|