![]() |
Tuzda Balık Tarifi - Tuzda Balık Nasıl Yapılır? Tuzda Balık Tarifi Yapılışı Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzda Balık Tarifi - Tuzda Balık Nasıl Yapılır? Tuzda Balık Tarifi Yapılışı ResimliTuzda Balık Tarifi - Tuzda Balık Nasıl Yapılır? Tuzda Balık Tarifi Yapılışı Resimli Tuzda Balık Tarifi - Tuzda Balık Nasıl Yapılır? Tuzda Balık Tarifi Yapılışı Resimli Tuzda balık tarifi, Tuzda balık nasıl pişirilir? Tuzda balık tarifi,Tuzda balık nasıl pişirilir? ![]() Tuzda balık tarifini öğrenmek isteyenler için harika bir tarif ![]() ![]() ![]() O kadar kolay ve bir o kadar da lezzetli ki, şimdiye kadar yapmayı düşünen ama bir şekilde kaçınan herkese tavsiye ederim ![]() ![]() malzemeler: 2 orta boy temizlenmiş çupra kafalarıyla birlikte 2 kilo tuz Bir demet maydanoz (veya balığın içine doldurmak istediğiniz otlar, biberiye, dereotu, vs ![]() 1 limon (kabukları soyulmuş, dilimlenmiş) 4 adet defne yaprağı Tuzda balık tarifi: Fırını 200 C’ye ısıtın ![]() Balıkları yıkayın, kurulayın ![]() Karınlarını kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle doldurun, karabiber serpin ![]() 2 kg ![]() ![]() ![]() Tavsiyeler genelde iri taneli deniz tuzu kullanımı yönünde, bulamazsanız normal tuz da işinizi görür) ![]() Fırın tepsisine alüminyum folyo döşeyin ![]() Üzerine tuzdan ince bir yatak hazırlayıp, bastırın ![]() Her balığın altına 2 adet defne yaprağı koyun ![]() Balıkları tuzdan yatağın üzerine yerleştirin ve her yanını tuzla kaplayın, ellerinizle biraz bastırın ![]() Balığın derisi gözükmeyecek ve açıkta hiçbir yeri kalmayacak ![]() Sadece kuyruklarını açıkta bırakabilirsiniz ![]() 25 dakika pişirin (genelde fırında 30 dakikadan fazla bırakmayın diyor bütün incelediğim kaynaklar) ![]() Tepsiyi fırından aldıktan sonra balıkların alt tarafına, kenara gelen yerlerden çatal yardımıyla biraz kurcalayın ve balıkları yaralamayacak şekilde tuzu kaldırın ![]() Tuz iyice sertleştiği için bütün bir tabaka halinde kalkıyor (eğer çok sertleştiyse çekiç yardımıyla hafifçe kırmak gerekebilir) ![]() Eğer balığın derisi tuz tabakasıyla birlikte kalkmadıysa, çabucak bütün şeklinde sıyırıp, hemen filetosunu çıkarabilirsiniz ![]() Bu tuzlu yöntemi tavuk veya kırmızı etle de deneyebilirsiniz ![]() İnternette gezinirken bu yönde birşeyler görmüştüm ![]() Fakat önceden etin nasıl hazırlanacağı ve tuzun içinde nasıl saklanacağı konusunda bilgi edinmekte fayda var ![]() |
![]() |
![]() |
|