![]() |
Sarmısaklı Balık Püresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarmısaklı Balık PüresiSarmısaklı balık püresi Sarmısaklı balık püresi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 750 gram taze sarmısak başı 2 diş sarmısak 50 gram siyah zeytin 100 ml ![]() 25 gram tereyağı 1 ![]() 800 gram morina balığı filetosu 1/2 adet limonun suyu 250 ml ![]() 350 ml ![]() 1 yemek kaşığı toz şeker beyaz karabiber muskat tuz Hazırlanışı: Taze sarmısakların kabuklarını soyun ![]() ![]() ![]() Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve kıyın ![]() ![]() ![]() Patatesleri soyup 30 dakika tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() ![]() Patatesler pişmeden 10 dakika önce balıkları şarabın içinde 10 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() Tereyağını kızdırıp sarmısakları içinde kavurun ![]() ![]() ![]() Patateslerin suyunu süzüp soğmuya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|