Fasulyeli Karides |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulyeli KaridesFasulyeli karides Fasulyeli karides Hazırlama süresi 15 dk 4 kişilik Malzemeler: 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı zeytinyağı 150 ml portakal suyu 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet acı yeşil biber tuz 16 adet ayıklanmış jumbo karideas 1 kutu konserve kuru fasulye 500 gram domates 2 adet soğan 3 diş sarmısak 1 demet fesleğen Hazırlanışı: Jumbo karidesleri uzunlamasına ikiye kesin Fasulyeleri suya tutun, domateslerin kabuklarını soyun, dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın Soğan ve sarmısakları küb şeklinde doğrayın Fesleğen yapraklarını koparın Sıvı yağı, zeytinyağı ve karidesleri bir kaseye koyup fırınınızın high (yüksek) ayarında 3 dakika pişirin, karidesleri çıkartıp tuzla tatlandırın Soğan ve sarmısakları kızartma yağında çevirin ve high (yüksek) ayarda 2 dakika pişirin Domates salçası ve portakal suyunu ilave edip 2 dakika; fasulye ve biberleri katıp 3 dakika pişirin Domates, fesleğen ve karidesleri ekledikten sonra 2 dakika pişirin ve servis yapın |
|