09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Kuzu Eti
Ayvalı kuzu eti
Ayvalı kuzu eti
Hazırlama süresi 40 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:- 1
5 kilogram kuzu kol (kemiksiz)
- 350 gram ayva
- 200 gram soğan
- 40 gram tereyağı
- 1 kutu safran
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 500 ml
et suyu
- 300 gram havuç
- 250 gram salatalık
- 25 gram taze zencefil kökü
- 1 adet kırmızı biber
- 3 diş sarmısak
- 50 gram kuru üzüm
- 4 sap maydanoz
- dereotu
- tuz
Hazırlanışı:
Etin yağlarını ve sinirlerini ayıklayıp 15er gr lık parçalara kesin Soğanları kıyın, sarmısağı ezin
Eti tuzlayıp tereyağında ve harlı ateşte kavurun
Soğan, sarmısak, safran, kimyon, tarçın ve et suyunu ilave edin Tuzla tatlandırıp hafif ateşte 1 saat 45 dakika pişirin
Diğer tarafta havuç ve salatalıkları ayıklayıp uzunlamasına ikiye kesin Salatalıkların çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm uzunluğunda parçalara doğrayın Zencefili soyun ve rendeleyin Acı kırmızı biberin çekirdeklerini ayıklayıp incecik kıyın Ayvaları soyun, dilimledikten sonra çekirdekli kısımlarını çıkarın, 1 cm lik küblere doğrayın
Etlerin pişme süresinin bitimine 20 dakika kala ayva, havuç, acı kırmızı biber, zencefil ve üzümleri katın 15 dakika sonra havuçları katın Kıydığınız dereotu ve maydanozla birlikte servis yapın
|
|
|