Fırında Patatesli Levrek - Fırında Patatesli Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patatesli Levrek - Fırında Patatesli Levrek Nasıl Pişirilir TarifiFırında Patatesli Levrek - Fırında Patatesli Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi Fırında Patatesli Levrek - Fırında Patatesli Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi Fırında Patatesli Levrek malzemeler: •6 adet levrek •4-5 soğan •4 büyük patates •tane karabiber •defne yaprağı •2 limon •zeytinyağı •tuz Yapılışı 1levrekleri iyice temizleyip yıkayın patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın 2fırın tepsini yağlayın patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin üzerlerine aynı miktar soğanları yayın bunların üzerine balıkları dizin 3kalan patatesleri, soğanları,, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin en üste biraz tuz serpin tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin) |
|