Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, deniz, eti, ürünlü

Deniz Ürünlü Dana Eti

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Ürünlü Dana Eti



Deniz ürünlü dana eti
Deniz ürünlü dana eti

Hazırlama süresi 45 dk
3 kişilik
Malzemeler:
  • 500 gram dana fileto
  • 500 gram deniz kabuklusu
  • 10 ml beyaz şarap
  • 10 ml kırmızı şarap
  • 1 demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 diş sarmısak
  • 1/2 adet limon
  • 100 gram karışık turşu
  • kırmızı biber
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:
1 gün önceden eti kuşbaşı doğrayın Sarmısağı döğün Defne yaprağını kıyın Defne yaprağı ve sarmısağı ete katıp kırmızı biber, tuz ve karabiberle tatlandırın Beyaz ve kırmızı şarabı üzerine döküp bir gün marine edin
Ertesi gün deniz kabuklularını fırça yardımıyla akan suyun altında iyice yıkayıp süzülmeye bırakın Zeytinyağını kızdırın Etleri süzüp kızgın yağda 15 dk kavurun Sonra kabukluları kavrulmuş ete katın İyice açılana kadar pişirin
Maydanozu incecik kıyın Limonun suyunu sıkın
Dana etini servis tabağına alıp üzerine maydanozu serpip limonun suyunu gezdirin Turşu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.