Kabaklı Kuzu Külbastı |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Kuzu KülbastıKabaklı kuzu külbastı Kabaklı kuzu külbastı Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 yemek kaşığı un tuz karabiber 8 adet kuzu külbastı 800 gram domates 800 gram kabak 100 ml beyaz şarap 100 ml sıvı yağ 80 gram tereyağı 3 yemek kaşığı et suyu 1 yemek kaşığı kekik Hazırlanışı: Domates ve kabakları yıkayıp halka halka doğrayın, yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerini bir fırça yardımıyla yağlayın ve kekik serpin Önceden 210ø ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin Külbastıların her iki tarafına tuz ve karabiber ekin Una bulayıp 30 gr kızgın tereyağında kızartın ve sebzelerin üzerine dizin Fırının sıcaklığını 180ø ye indirip 15 dakika daha pişirin Bu arada külbastıların piştiği tavadaki yağı dökmeden üzerine şarabı ve et suyunu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın İçine parça parça, kalan tereyağını ilave edin Gerekirse yeniden tuz ve karabiber ekin Her tabağa sebzeli 2 adet kuzu külbastı koyun Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip servis yapın |
|