![]() |
Kabaklı Kuzu Külbastı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabaklı Kuzu KülbastıKabaklı kuzu külbastı Kabaklı kuzu külbastı Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 yemek kaşığı un tuz karabiber 8 adet kuzu külbastı 800 gram domates 800 gram kabak 100 ml ![]() 100 ml ![]() 80 gram tereyağı 3 yemek kaşığı et suyu 1 yemek kaşığı kekik Hazırlanışı: Domates ve kabakları yıkayıp halka halka doğrayın, yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() ![]() ![]() Külbastıların her iki tarafına tuz ve karabiber ekin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada külbastıların piştiği tavadaki yağı dökmeden üzerine şarabı ve et suyunu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın ![]() İçine parça parça, kalan tereyağını ilave edin ![]() ![]() Her tabağa sebzeli 2 adet kuzu külbastı koyun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|