![]() |
Kağıtta Alabalık - Kağıtta Alabalık Nasıl Pişirilir? Kağıtta Alabalık Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kağıtta Alabalık - Kağıtta Alabalık Nasıl Pişirilir? Kağıtta Alabalık Tarifi YapılışıKağıtta Alabalık - Kağıtta Alabalık Nasıl Pişirilir? Kağıtta Alabalık Tarifi Yapılışı Kağıtta Alabalık - Kağıtta Alabalık Nasıl Pişirilir? Kağıtta Alabalık Tarifi Yapılışı Kağıtta alabalık tarifi Kağıtta alabalık nasıl yapılır? Alabalık pişirme önerisi Malzemeler: * 1 demet taze soğan * 8 alabalık filetosu * 3-4 çorba kaşığı margarin * 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ * 1 limonun suyu * Tuz, Karabiber * 1 demet maydanoz * Yağlı kağıt (fırın kağıdı) * Limon dilimleri Hazırlanması: * Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın ![]() * Balık filetolarını temizleyin ![]() * Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ![]() * Yağlı kağıttan filetoları kaplamaya yetecek 60 cm büyüklüğünde 8 parça kesin ![]() ![]() * Bir tavada margarin ve sıvıyağı birlikte ısıtın ![]() ![]() ![]() * Yağlı kağıtların üzerine ikişer balık filetosu yerleştirip limonlu yağı üzrelerine sürün ![]() ![]() * Kağıtları balıkları örtecek biçimde katlayıp kenar kısımlarını iyice kapatın ![]() * Balıkları fırın ızagarası veya tepsisinin üzerine yerleştirip 175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirin ![]() * Bu arada maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra yapraklarını kıyın ![]() * Balığı fırından alıp kağıtları dikkatlice açın ![]() ![]() * Balıkların üzerine maydanoz serptikten sonra servis tabaklarına alın ve servis yapın ![]() afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|