![]() |
Tatlı-Ekşi Mercimekli Sudak Filetosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı-Ekşi Mercimekli Sudak FiletosuTatlı-ekşi mercimekli sudak filetosu Tatlı-ekşi mercimekli sudak filetosu Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler:
Havucu soyup küp doğrayın ![]() ![]() Tereyağını küçük bir tencerede eritin, havucu 5 dakika yağda soteleyin ![]() Mercimeği yıkayıp içine ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, sudak filetolarını dörder parçaya ayırın, derisini bıçakla çizin ![]() ![]() Balıkları una bulayın, unun fazlasını iyice silkeleyin ![]() Bir tavada yağı kızdırın, balıkların her iki tarafını 4 dakika kızartıp tavadan çıkarın ![]() ![]() Yumurta sarısı, portakal suyu ve 100 ml ![]() ![]() Çırpma kabını benmaride köpüklenene kadar mikserle çırpın ![]() ![]() Bir portakalı beyaz kısmının tümünü de alacak şekilde bıçakla soyun ![]() ![]() Mercimekli sebzeyi tuz, karabiber, zencefil ve bal ile tadlandırın ![]() ![]() Sudak balığı ve beyaz şaraplı sos ile servis yapın |
![]() |
![]() |
|