![]() |
Kızarmış Balık İle Baharatlı Kuskus |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızarmış Balık İle Baharatlı KuskusKızarmış balık ile baharatlı kuskus Kızarmış balık ile baharatlı kuskus Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 700 ml ![]() 1 adet küçük kırmızı biber 1 tatlı kaşığı safran 300 gram kuskus 2 dal maydanoz muskat toz tarçın karabiber 4 adet uskumru file 4 adet mercan file 150 ml ![]() 1 dal biberiye 1/2 baş sarmısak toz karanfil tuz Balık suyunu hazır bulamazsanız, bu tarifte kullanacağınız uskumru ve mercan fileleri, 500 ml ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı: Bir tencerede balık suyunu ısıtın ![]() İkiye kesilmiş biber ve safranla kaynatın ![]() 150 ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üstü kapalı olarak orta ateşte 25 dakika pişirin ![]() ![]() Maydanoz yapraklarını irice kıyın ![]() 60 ml ![]() ![]() Sarmısak ve biberiyeyi tavaya ekleyin, balıkları çevirin ve 2 dakika daha kızartın ![]() Kuskusu muskat, tarçın ve karanfille ile tatlandırıp, balıklarla beraber bir tabağa alın ![]() Biberi haşlama suyundan çıkartın, kalan zeytinyağını ilave edip karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|