Kızarmış Balık İle Baharatlı Kuskus |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış Balık İle Baharatlı KuskusKızarmış balık ile baharatlı kuskus Kızarmış balık ile baharatlı kuskus Hazırlama süresi 50 dakika 4 kişilik Malzemeler: 700 ml balık suyu 1 adet küçük kırmızı biber 1 tatlı kaşığı safran 300 gram kuskus 2 dal maydanoz muskat toz tarçın karabiber 4 adet uskumru file 4 adet mercan file 150 ml zeytinyağı 1 dal biberiye 1/2 baş sarmısak toz karanfil tuz Balık suyunu hazır bulamazsanız, bu tarifte kullanacağınız uskumru ve mercan fileleri, 500 ml tuzlu suda haşlayın Bu suyu bu tarifte ve deniz ürünü bulunan yemeklerde kullanabilirsiniz Hazırlanışı: Bir tencerede balık suyunu ısıtın İkiye kesilmiş biber ve safranla kaynatın 150 ml haşlama suyu ile kuskusları ıslatın Süzgece boşaltın Tuz ve karabiber ekin Süzgeci tencerenin üzerine yerleştirin Üstü kapalı olarak orta ateşte 25 dakika pişirin Kuskusları ara sıra bir çatalla karıştırın Maydanoz yapraklarını irice kıyın 60 ml zeytinyağını kızdırın, orta ateşte balıkların önce derisiz taraflarını 1 dakika kızartın Sarmısak ve biberiyeyi tavaya ekleyin, balıkları çevirin ve 2 dakika daha kızartın Kuskusu muskat, tarçın ve karanfille ile tatlandırıp, balıklarla beraber bir tabağa alın Biberi haşlama suyundan çıkartın, kalan zeytinyağını ilave edip karıştırın Maydanozu ekleyin ve kuskusla balıkların üzerine serpin |
|