Kızartılmış Tatlı Su Levreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızartılmış Tatlı Su LevreğiKızartılmış tatlı su levreği Kızartılmış tatlı su levreği Hazırlama süresi 70 dakika 4 kişilik Malzemeler: 600 gram balık filetosu 600 gram patates 600 gram kabak 200 ml krema200 ml beyaz şarap200 ml süt110 gram tereyağı 30 gram un 1 çay kaşığı Rezene 1 çay kaşığı kişniş 1/2 çay kaşığı beyaz top biber 1 çay kaşığı şeker 1/2 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Balık filetolarının mümkünse kılçıklarını çıkartın Derili kısmına birkaç verev çizik kesin Rezene, kişniş, biber, şeker, yarım çay kaşığı tuzu havanda dövün Balığın derili kısmını bu karışımla ovup ağzı kapalı olarak sebzeler hazır oluncaya kadar buzdolabında bekletin![]() Patatesleri kabuklarıyla kaynamış tuzlu suda 10 dakika kaynatın Kabakları 1/2 cm kalınlığında kesin 30 gr tereyağını büyükçe bir tavada eritin Kabakları 5 dakika kavurup tavadan çıkartın![]() Bir tencerede erimiş 50 gr tereyağında, unu hafifçe kavurun Şarap, süt ve krema ilave edip karıştırın Kaynamaya başlayınca orta ateşte ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin![]() Patatesler süzüldükten sonra soğuk sudan geçirip soyun 1/2 cm kalınlığında sosun içine doğrayın Kabakları da ilave edin 2 dal dereotu ayırıp, kalanı ince kıyın ve sosa ilave edin Tuz, karabiber ekleyip sıcak tutun![]() 30 gr tereyağını eritin, balıkların ilk önce derili kısmını 5 dakika, sonra diğer tarafını da 2 dakika kızartın Hazırladığınız patates, kabak karışımının üstünü dereotu ile süsleyerek servis yapın
|
|
|
|